Transport

Stichting Kinderen in Nood heeft vanaf 1990 ruim 200 transporten gezonden.
De afgelopen jaren sturen we gemiddeld 10 transporten (x 100 kuub) per jaar, met name naar Roemenië en Hongarije.

De gemiddelde transportkosten voor een vracht naar Roemenië bedragen 4.000 euro.


September 2019

Dubbeltransport
Deze maand was er een met een gouden randje. Een heus duotransport naar twee bestemmingen in Hongarije werd een feit. Niet alleen alle vrijwilligers van de stichting, maar ook de vier chauffeurs van de twee enorme trucks en alle vrienden, donateurs en andere belangstellenden die het transport op Facebook volgden, hebben hier heel veel plezier aan beleefd. En wat te denken van alle Hongaarse gezinnen, mensen in de tehuizen en onze contactpersonen daar... Wat zullen zij blij geweest zijn met deze geweldige hoeveelheid hulpgoederen.

Het laden van de twee trucks vond plaats op zaterdag 7 september. Met de geweldige hulp van tal van gastladers werd deze gigantische klus geklaard! Het was een feest om te zien hoe hard er gewerkt werd. Om 11.10 konden de trucks, waarin zoals altijd weer geen gaatje onbenut bleef, gesloten worden en kon er wel heel erg vroeg aan de lunch begonnen worden.

Op 12 september – de trucks stonden in de tussentijd veilig op het terrein van sponsor garagebedrijf Tjeerd van Rijn – zwaaiden wij onder grote belangstelling de chauffeurs uit. We volgden hen nauwlettend op Facebook en zo zagen wij ze op vrijdagmiddag rond 17.00 uur bij Gusztáv Fodor en diens trouwe volgelingen, hartelijk onthaald worden.

ms_IMG-20190914-WA0013


Transport 9 augustus naar Roemenië

Veel mannen van onze ‘vaste’ laadploeg waren dit keer blijkbaar met vakantie. En dan merk je hoe deze ploeg op elkaar 'ingespeeld’ is. We misten ze!

Toch is het natuurlijk wéér goed gekomen. De koffie hadden we dit keer met taart van onze jarige Gert Blaas en bij de lunch hadden we een heerlijk soepje, een lekker slaatje, broodjes en meloen. Een stampvolle wagen ging – misschien maar een halfuurtje later dan we gewend zijn - op pad.

Op dinsdag 14 augustus is de truck door vele vrijwilligers uitgeladen.

In de truck laadden we dit keer o.a. heel veel ‘spullen’ voor het gezin van Clara Voicu. We bezochten haar in mei j.l. Ze was ten einde raad, want enkele maanden daarvoor was hun huis en ál hun bezittingen in vlammen opgegaan. De kinderen woonden sindsdien noodgedwongen allemaal op een ander adres en zo goed en zo kwaad als het ging werd met allerlei steun en hulp een nieuw huis gebouwd.

Clara vroeg ook ons om hulp. En die konden we gelukkig geven! De kinderen kregen weer een fiets. Kasten, tafels, stoelen, bedden en gordijnen uit Nederland staan en hangen binnenkort in de nieuwe woning. Het gezin kan weer – met elkaar op één adres – verder! Op Facebook volgt Clara ons nauwlettend en zij reageert ook met vele dankbetuigingen.

19.08.09 Roemenië 01.JPG     19.08.09 Roemenië 02.JPG     19.08.09 Roemenië 03.JPG     19.08.14 Roemenië 01.jpg     19.08.14 Roemenië 02.jpg


Transport 25 juli naar Hongarije

Normaliter starten wij maandelijks om 8.30 uur met het laden van de vrachtwagen en daar zijn we dan meestal rond het middaguur mee klaar, zodat de chauffeur op weg kan.
Vandaag moest dat anders, omdat het KNMI voor deze dag een warmterecord (het kon wel 40 graden worden) voorspelde.
In overleg met het vervoerbedrijf kon Nijs Brouwer regelen, dat er ‘s morgens om 6.00 uur met laden gestart kon worden. Geweldig dat zó veel laders gehoor gaven aan de oproep om vroeg te starten. Zo kon er inderdaad om 6.00 uur begonnen worden en was de auto om 9.45 uur vol. Op koffietijd zaten we aan onze vervroegde lunch. Bedankt Haventeam voor jullie support!

Vanuit Hongarije ontvingen we ook dit keer weer foto’s van het uitladen. Het doet goed om te zien, dat men daar blij is met de goederen en dat alle vrijwilligers daar er ook zorgvuldig mee omgaan.

false


Transport 23 mei 2019 naar Roemenië

Begin deze maand waren we op bezoek bij onze contactpersoon in Roemenië. Met haar - Corina Cazacu - bezochten we diverse scholen, tehuizen en gezinnen en zagen we waar en om welke hulpgoederen de mensen daar verlegen zaten. Jammer genoeg kunnen we lang niet voldoen aan alle zaken, die wij hier gewoon hebben of kunnen kopen. Zo is er bij ieder tehuis behoefte aan een koelkast, vriezer en/of wasmachine. Helaas krijgen wij deze apparatuur niet vaak in een goede staat binnen.

Eenmaal weer thuis en in De Haven werd het plan opgevat om in dit transport met name de gezinnen en tehuizen te ‘bevoorraden’ met goederen, die we wél in veelvoud binnenkrijgen en waarvan we met eigen ogen hebben gezien, dat er behoefte aan was!!

Zo gingen er o.a. 61 dozen met 60+ kleding, een tillift, 20 stoelen naar een verzorgingstehuis (CIA). Naar een tehuis voor geestelijk gehandicapte jonge mannen(Stilpu) 17 dozen met o.a. herenondergoed, 4 tuinstoelen, een vriezer en een wasmachine.Voor drie gezinnen met jonge (soms gehandicapte) kinderen stelden we grote dozen samen met daarin alles wat een dergelijk gezin nodig heeft: van kleding, speelgoed, incontinentiemateriaal, keukenspulletjes tot een warme plaid.

Ook gingen er met dit transport weer bedden, matrassen, dekens, fietsen, pruiken, rolstoelen, naaimachines en 142 setjes met schoolmeubilair etc. mee.

Een prachtige vracht!! Geen beschrijving


Drie transporten binnen één maand

We snappen het zelf ook niet helemaal, maar binnen  een maand tijd konden we drie transporten wegsturen: twee naar Roemenië en een naar Hongarije. Dat is een onvoorstelbare hoeveelheid goederen! Met de meegezonden kleding, schoeisel, speelgoed, dekens, maar ook meubilair en witgoed hebben we vanuit Bussum e.o. weer heel wat gezinnen, ouderen, mensen in tehuizen en ziekenhuizen kunnen helpen.

Dank aan iedereen die zijn spullen naar De Haven brengt. Lof voor onze vrijwilligers die er voor zorgen, dat alle goederen uitgezocht en goed verpakt mee op transport kunnen. Een extra ‘veer’ voor onze laders, die deze maand dus drie ochtenden hebben gebuffeld om de vrachtwagen tot het randje te vullen; het zweet staat deze mannen in die uren op de rug!

Reden dan ook om onze vrijwilligers vandaag op gebak te trakteren. Slagroom-, appel- of chocoladetaart; het ging er lekker in!

      IMG-20190328-WA0000     Uitladen in Hongarije     Blije gezichten in Roemenië


Transport 24 januari 2019 naar Hongarije

Op 24 januari vertrok er vanaf onze thuishaven het eerste transport van 2019. Het ging naar Hongarije. Het is in de wintermaanden altijd spannend: kan de truck op tijd in Bussum arriveren, vriest het niet al te hard, zodat de laders hun werk kunnen doen, hoe zal het de chauffeur onderweg vergaan etc? Gelukkig voor iedereen is het ook met dit transport weer goed gegaan. Hieronder beelden van het laden in Bussum en van de aankomst in Hongarije.

20190124_091030_resized     20190124_103941_resized     Ho 1     Ho 2


Transport 13 december 2018 naar Roemenië

Vandaag – 17 december ontvingen wij - n.a.v het bovengenoemde transport  - de volgende reactie van Corina:

"In this morning came the truck.
Although it was very cold and continued to snow, 15 volunteers worked without stopping and downloaded the goods.
They downloaded in a few hours, and tomorrow we will continue to distribute the goods.
Already the volunteers visited several families, including the Pavel family.
People are happy and we thank you for that! 

We will hug you all and wish you happy holidays!❤"

Uit dit berichtje spreken blijdschap en dankbaarheid. Op de foto’s zien we, dat de winter daar nu echt zijn intrede heeft gedaan. 

13 december Roemenie-collage


Transport 22 november 2018

Nog maar 14 dagen na het 200ste transport konden we vandaag al wéér een vrachtwagen vullen met waardevolle hulpgoederen. Gusztáv had ons al eerder laten weten, dat hij – met het oog op de komende winter - graag kleding had. Behalve 38 dozen kinderkleding, 23 dozen kleding 60+ , 206 zakken met kleding en 50 dozen met schoenen, ging er ook veel kantoor- keuken-, ziekenhuisgoederen en witgoed mee. Dit keer zelfs een elektronisch orgel. Hiervoor timmerde één van de vrijwilligers een soort ’ombouw’, zodat het tijdens het vervoer niet zou beschadigen. Ook gingen er weer 125 zakjes met inhoud mee. Deze zullen met de Kerst in Nagydobrony aan de kinderen uitgedeeld worden.

Onze laders werden na hun harde werken getrakteerd op heerlijke goulashsoep en pannenkoeken.


Transport 25 oktober 2018 naar Roemenië

UPDATE 29 oktober 2018, reactie uit Roemenië van Corina

Nadat de inhoud van de vrachtwagen gelost was, ben ik direct naar onze apotheek gegaan. Hier trof ik in de wachtkamer de arts en enkele patiënten. Ik kon ze uit de vracht stoelen aanbieden en een documentankast voor de medische dossiers. Vandaag maakten wij - door de inspanningen van de vrijwilligers van Kinderen in Nood - weer tientallen mensen blij!

     image2ms     image4ms

Het is weer geklaard! Vandaag om 12.15 uur ging de truck met hulpgoederen op weg naar Roemenië. Aan het eind van de dag was daar de verzuchting: “Hè hè... , eindelijk weer een beetje plek in onze Haven”. Want... was het in de maanden juli en augustus wat ‘komkommmertijd’… dat werd héél anders in de maanden erna. We bleven waardevolle spullen mogen ophalen bij scholen, kloosters en particulieren. Ook kwam er ontzettend veel kleding en schoeisel binnen.

We hadden vandaag 26 vrijwilligers, die meehielpen om o.a. de auto te laden. Omdat er al heel veel voorbereid was, ging het laden zeer voorspoedig. Niet omdat het een makkelijk te laden vracht was: er zat volgens onze ‘opperlader’  heel veel “ongeregeld goed” bij. Daarbij moet je denken aan: een onderzoektafel, een postoel, rollators, hometrainer, invalidestokken en krukken, gasstel, vaatwasser, magnetron, strijkplank, kachel, schoonmaakkar, airco, bedspiralen, etc.           

Wat ook meeging in de truck waren twee dozen met allerhande spullen. Corina Cazacu bracht afgelopen week een bezoek aan een straatarm gezin in haar gemeente. Zij stuurde ons foto’s van het ‘huisje’ waarin de ouders met hun drie jonge kinderen woonden. Daarbij ook het verzoek of onze stichting in de nabije toekomst wellicht iets voor dit gezin zou kunnen betekenen. We gaan dit proberen op te pakken. De eerste actie is dus nu onderweg: volgende week is het al een beetje Sinterklaas bij dit gezin!

IMG_6877 (resized)     IMG_6879 (resized)   Project 1


Transport 6 september 2018 naar Hongarije

Er is weer geladen en ditmaal was het geen race tegen de klok, maar een tegen de dreigende regen. Elders in Nederland kwam deze tussen 9.00 en 12.00 uur met bakken uit de hemel, maar in Bussum bleef het t/m het inladen van de laatste doos droog. Een wonder… de weergoden waren onze laders goed gezind! Om 12.30 uur werd de deur gesloten, de chauffeur stapte in en vanaf dat moment hield het die middag niet meer op met regenen.

20180906_110345_001 (res)          20180906_110401 (res)

In de truck ging een zeer gevarieerde lading, waaronder ook een scootmobiel. Daar zal men in Hongarije zéér gelukkig van worden. Maar ook de 22 rollators, de 11 fietsen, de kruiwagen, 7 rolstoelen, de tillift en álle andere hulpgoederen zullen hun tweede bestemming zeker weer vinden. Dank aan ieder, die ons deze spullen deed toekomen.

                    IMG-20180908-WA0000                    IMG-20180908-WA0004

Op 8 september kregen we al weer foto’s toegestuurd, waarop we konden zien, dat men de vrachtwagen aan het uitladen was.


Transport 19 juli naar Roemenië (update 9 augustus)

Reactie van Corina Cazacu

De dag na de aankomst van het transport van 24 juli verdeelden we de goederen, behalve het schoolmeubilair, Buzău County Hospital, CITO Râmnicu Sărat en Stâlpu Center kregen goederen uit dit transport. Van het gemeentehuis van Movila Banului nam men met een pick-uptruck goederen mee, die men in hun activiteitengebied goed kan gebruiken.

De twee piano’s gaan we volgende week in Buzău schenken aan de twee middelbare scholen.

Met een deel van de goederen die we ontvingen, heb ik ook enkele arme families gelukkig gemaakt. Je ziet dit op de foto's terug.

Twee families kregen een naaimachine, een ging naar een waardig en ijverig gezin met weinig mogelijkheden en de andere ging naar een gezin met 3 minderjarigen, twee meisjes en een jongen. Dit gezin is heel blij nu in bezit te zijn van een echte naaimachine.

Iedereen heel erg bedankt.

     IMG-20180724-WA0017     IMG-20180730-WA0002     IMG-20180730-WA0006

----------
Behalve de 225 schoolsetjes en de 21 kasten die we vorige week van de Haagse basisschool mochten ontvangen, gingen vandaag met dit transport mee: o.a. twee piano’s, een vouwbed, een tent, een skelter, twee kratten met jassen, een krat met computer(materiaal), een krat incontinentiemateriaal en krachtvoeding, elf eenpersoonsbedden, twee kinderwagens, een Maxi-Cosi en vele zakken kleding en schoeisel.

Het was weer een enorme klus om alles netjes en toch vooral zo economisch mogelijk (“we vervoeren geen lucht” is ons motto) in de truck te krijgen. Daarbij was het vandaag opnieuw extreem warm. Ook nu hield iedereen de moed er goed in en was de klus om 12.00 uur al geklaard. Een record!!!

Bij de koffie hadden we taart, want Agnes Brouwer was jarig. Fijn was ook, dat we vrijwilliger Gerard van Riel weer in ons midden hadden. Meehelpen met laden kon nog niet, maar hij schoof wel gezellig aan bij de lunch.


Bijzonder transport

Op 12 juli deden we een bijzonder transport. Bij de Rosaschool in Den Haag mochten we opnieuw het schoolmeubilair (dit maal van de hoogste groepen) komen ophalen. Voor onze nieuwe vrachtwagen was dit de eerste grote rit. Omdat het om 225 tafeltjes en stoelen en 21 kasten ging, huurden we voor dit transport ook Stoebo Verhuisbedrijf in.

Met vijf man laadden we de vrachtwagens zo economisch mogelijk. Dat was even hard werken, maar het ging fantastisch (ook omdat het materiaal keurig klaar stond, we mooi voor de deur konden laden en het weer meewerkte). Om 11.00 uur reden we al weer richting Bussum, waar de auto’s opgewacht werden door nog wat extra mannen, die direct met uitladen begonnen.

20180712_102500 res          20180712_104909 res

Volgende week laden we alle 225 schoolsetjes en de kasten weer in voor een school in Roemenië. Hier huurt men nu tafeltjes en stoeltjes, die er slechter uitzien dan die men straks in ontvangst zal nemen.

Onze dank aan de directie van de Rosaschool in Den Haag en aan de vrijwilligers, die zich voor dit transport hebben ingezet! 


Transport 28 juni 2018 naar Hongarije

We hebben vandaag weer geladen! Het transport gaat naar Hongarije.

Het was zowel in als buiten de truck érg warm (meer dan 25 graden). Flessen met koud water voor de laders konden we aan blijven slepen! Ondanks dat verliep alles weer soepeltjes. De laatste dozen werden door Nijs Brouwer en Gert Blaas in de vrachtwagen gedaan. Daarna sloot Nijs de deuren en werden alle helpers getrakteerd op een heerlijke zomerse lunch.

            IMG-20180628-WA0001                                                            IMG-20180628-WA0002

Zaterdag 30 juni zal het transport in Hongarije aankomen. Bij dit transport bevinden zich o.a. 18 dozen waarop staat “Hospitaal”. Deze dozen met allerlei medisch materiaal dat wij ontvingen, gaan naar grote waarschijnlijkheid begin juli mee naar Bangladesh. Gusztáv Fodor zal nl. op 9 juli a.s. vanuit Hongarije met een medische staf naar dit land vliegen om daar hulp te verlenen aan de Rohingya vluchtelingen. 

Inmiddels ontvingen wij al een reactie van Gusztáv:
"It was a fantastic truck! Full with Super goods."

IMG-20180630-WA0002     IMG-20180630-WA0004     IMG-20180630-WA0007


Transport 24 mei 2018 naar Roemenië

De vrachtwagen was prima op tijd. Dat waardeer je extra wanneer je dat, zoals op de vorige ‘laaddag’, anders meegemaakt hebt. Met wat minder mannen dan we normaal gewend zijn (het wordt al vakantietijd), kwam de wagen snel vol met allerhande spullen. Rond 13.00 uur kon de chauffeur met de lading op pad en konden wij aan de soep met heerlijke tosti’s.

We zijn al zó gewend aan het feit, dat we kinderen daar blij kunnen maken met een ‘nieuwe’ fiets, een man met een bed, matras, lakenpakket en dekens. We vinden het leuk als we op foto’s terugzien dat de tassen/zakken met kleding door blije dames mee naar hun huis genomen worden. Maar... het is toch héél bijzonder, dat we dat – met hulp van zó velen - 10 maal per jaar kunnen verwezenlijken!

Dit keer hebben we een grote kist klaargemaakt en meegegeven voor een speciaal gezin. In april waren enkele bestuursleden samen met Corina Cazacu bij dit gezin op bezoek en zagen daar de enorme nood: een vader, moeder, meervoudig gehandicapte zoon en nog enkele andere kinderen én oma. Onze mensen konden de belofte doen om bij het eerstvolgende transport in ieder geval een betere rolstoel voor de gehandicapte zoon mee te geven. In de kist kwamen voor dit gezin o.a. incontinentiemateriaal, kleding, speelgoed, handdoeken, lakens, een warme deken etc.

(Klik op de foto's voor grotere weergaven.)

1. Kind met fiets 2. Man op bed 3. Dames met tassen kleding 4. Het erf van een gezin


Transport 194 naar Hongarije

Op de ‘laaddag’ van 5 april hadden we pech. De truck van Optimus kwam niet op de afgesproken tijd van 10.00 uur, maar pas om 15.00 uur. Dat betekende dat onze laders pas om 19.00 uur i.p.v. 14.00 uur klaar waren.
Maar... als je dan vijf dagen later een lovende reactie uit Hongarije ontvangt, dan maakt dat weer een heleboel goed! Een deel van de mail, die wij ontvingen:

"Beste vrijwilligers van de Kinderen in Nood,

In deze e-mail wil ik U laten weten dat de vrachtwagen van U op maandag om 8.00 uur arriveerde in Tiszaderzs en om 11.30 uur werd gelost. Meestal komt de vrachtwagen zaterdagmorgen aan in Tiszaderzs, maar door oponthoud afgelopen donderdag, kwam deze ook bij ons veel later dan gewoon.
Bedankt Nijs, dat je het enthousiasme bij de vrijwilligers kon houden. In mijn ogen zijn jullie HELDEN.
Het lossen bij ons in Tiszaderzs gebeurde met minder vrijwilligers dan we gewend zijn. (Zaterdags zijn de mensen vrij en op maandag moeten ze naar hun werk). Onze vrijwilligers bereidden lekkere broodjes en koekjes en koffie. Met hen, en met het goede gezelschap van de vrijwilligers, konden we de vrachtwagen binnen een goede tijd uitladen.

 transport 194_01          transport 194_02

De inhoud van de truck was opnieuw van top-kwaliteit: een van onze vrijwilligers maakte de opmerking: 'Je ruikt de kwaliteit' .

We hebben na het lossen ook direct al een distributie gedaan:
Het Ouderenhuis Tiszaszentimre en het Social Centre kregen uit de vrachtwagen o.a. 2 elektrische bedden, 6 nachtkastjes, 10 dozen met medisch materiaal, 120 zakken kleding.
We zijn erg blij met de plastic handschoenen, want die zijn hier in Hongarije zo duur.
Het Social Centre van Tiszafüred kreeg kleding, schoenen, 2 fietsen, 10 stoelen en 4 tafels.
Het Central Hospital in Debrecen heeft 5 ziekenhuisbedden, 2 tilliften, 4 looprekken en 3 rolstoelen.

We zijn Stichting Kinderen in Nood weer heel dankbaar voor alle hulp aan de Hongaarse natie.

Dank je! God zegene je en bewaar je!
Met liefde en respect!
Gusztáv"


Transport 193 naar Roemenië

Op donderdag 8 maart ging transport 193 op weg naar Roemenië. Op De Haven waren weer veel helpende handen. Jammer dat het regende, maar de stemming zat er desondanks goed in. De 62 schooltafeltjes en stoeltjes van een Bussumse basisschool (altijd even lastig om te laden) gingen o.a. mee. En verder: bedden, matrassen, jassen, vitamines, een massagestoel, 373 zakken kleding, rollators, incontinentiemateriaal, borstprotheses, pruiken, etc.

20180308_113452                   20180308_093432

Dinsdag a.s. zal het transport in Sărat (Buzău) aankomen. Daar zal het voor het eerst ontvangen worden door onze nieuwe vertegenwoordiger in Roemenië: mw. Corina Cazacu. Zij zal ervoor zorgen, dat de spullen bij de juiste personen/instellingen terecht zullen komen. We zijn heel blij dat zij de taak van de heer Vladescu, die jammer genoeg om gezondheidsredenen moest afhaken, wil overnemen. We wensen haar vanaf deze plek veel succes!


Transport 192 naar Hongarije

1 februari 2018
Koud en nat was het op deze dag. Onze ruim 20 laders + de chauffeur van Optimus trokken zich er niets van aan. Met evenveel plezier als anders werd de truck mudjevol geladen met o.a. kratten jassen, incontinentiemateriaal, kinderspeeltafels, maxicosi’s etc. Om 12.45 uur kon de chauffeur op weg naar Hongarije. De groep vrijwilligers ging op dat moment aan een kop warme goulashsoep. Daar werden ze weer heerlijk warm van!!

Transport 192 goulashsoup

Over enkele dagen zal men in Tiszaderzs de 100 kub weer uitladen en zullen de spullen een nieuwe bestemming krijgen! Hulde en dank aan iedereen, die  – op welke manier ook – gezorgd heeft, dat dit transport gedaan kon worden.


Transport 14 december naar Hongarije

Deze vrachtwagen (er gaat 100 kub in) is vanmiddag om 13.00 uur op weg gegaan vanaf De Haven naar Hongarije, Onze coördinator opslag en transport Nijs Brouwer gaf de laadploeg tijdens de koffie aan, dat hij gisteren uit Hongarije vernam dat drie kwart van deze vracht met o.a. schoonmaaktrolley's, computers, 10 dozen met nieuwe Tom-Du kleding, bedden, matrassen, fietsen, dekens, jassen én met 150 door de leerlingen van de Brandsmaschool uit Bussum gevolde schoenendozen, bestemd zou worden voor bewoners in het arme Oekraïne. Volgende maand zal Gusztáv Fodor met een speciale pas, waarmee hij de grens Hongarije-Oekraïne véél gemakkelijker kan passeren dan wij, de spullen aldaar afleveren.

        Transport 191 1       Transport 191 2         Transport 191 3


Transport 16 november naar Roemenië

Het laden van dit transport verliep buitengewoon goed. Ons record (12.00 uur klaar haalden we nèt niet). Zoveel vrijwilligers, die zich vandaag weer inzetten. Behalve de boekenkasten is er dinsdag a.s. weer heel wat uit te laden en door te sturen naar een ieder, die hier vast en zeker heel blij van zal worden. Dit keer werden de laders en andere harde werkers getrakteerd op een heerlijke Irakese warme maaltijd, bereid voor de familie van Zoeraya, één van onze vrijwilligsters. Wat is er gesmuld!


Transport 5 oktober naar Hongarije

Helaas kwam de vrachtwagen later dan de bedoeling was. Het weer was in de ochtend erg slecht en er stond 749 kilometer file in Nederland. De meeste laders zijn teruggegaan naar huis en om 12 uur zijn we met de lunch begonnen, waarna de vrachtwagen is ingeladen.
Er ging o.a. mee: 5 kubieke meter warme jassen, 324 zakken kleding, 93 dozen kinderkleding, 11 rolstoelen, 17 dozen babykleding, 36 dozen speelgoed, 5 kinderwagens, 2 kinderstoelen, 5 computers, 39 dekbedden, 10 fietsen, 3 naaimachines, 10 dozen schoolspullen.
Dit transport gaat naar Hongarije en een deel hiervan wordt doorgestuurd naar Transkarpatië in de Oekraïne.


Transport naar Roemenië op 10 augustus

Op donderdag 10 augustus laadden we een vrachtwagen voor Roemenië. Het is al weer de 188e keer dat er vanuit Bussum een wagen met goederen vertrekt naar Oost-Europa.
Deze keer stuurden we o.a. mee: 17 dozen babykleding, 2 dozen computeronderdelen, 18 dekbedden, 7 m2 jassen,
81 dozen kinderkleding, 3 naaimachines, 8 rolstoelen, 58 schooltafeltjes, 19 dozen Tom-Du kleding, 1 scootmobiel,
1 m2 speelgoed, 47 dozen schoenen.


Transport naar Hongarije op 13 juli

Ons tweede transport in een week. Er waren zoveel goederen binnengekomen, gesorteerd en gerepareerd, dat in overleg met de vrijwilligers besloten is om toch weer te gaan laden.
Door de vrijwilligers werden o.a. de volgende goederen geladen:
4 kratten jassen, 39 dozen kleding maat 104-176, 341 zakken kleding, 43 dozen babykleding, 4 boxen, 24 stuks groot speelgoed, 15 kinderstoelen, 25 dozen Tom-Du kleding, 42 dozen speelgoed, 2 kratten computerspellen, 50 dekbedden, 34 dekens, 3 naaimachines, 3 dozen gereedschap, 13 dozen schoolspullen.


Een transport naar Roemenië op 6 juli

Dit was een bijzonder transport, omdat het niet in Bussum geladen werd, maar in Den Haag. We mochten van een school het schoolmeubilair ophalen, en omdat het erg veel tafels en stoelen waren, was het handiger om het ter plaatse te laden. Indien wij dit zelf opgehaald zouden hebben, moesten we het minimaal 3 keer in handen hebben en daarvoor meerdere malen naar Den Haag rijden, omdat het niet in één keer in ons vrachtwagentje paste. Op deze manier spaarden we geld en energie.
Vanuit Bussum namen we een vrachtwagen met matrassen en onderlakens mee, want we willen wel zo weinig mogelijk lucht vervoeren.

Met deze vracht gingen de volgende artikelen mee:
26 kasten, 179 schooltafeltjes, 300 schoolstoeltjes, 10 burearus, 9 bureaustoelen, 1 whiteboard, 18 zakken onderlakens en 91 matrassen.


Een transport naar Hongarije op 8 juni

Met dit transport gingen o.a. de volgende goederen mee:
1 krat ziekenhuiskleding, 57 dozen schoenen, 25 rolstoelen, 20 dozen babykleding, 40 dekens, 25 éénpersoonsmatrassen, 68 schooltafeltjes, 69 schoolstoelen, 12 dozen schoolmateriaal, 24 fietsen, 71 dozen kinderkleding en 2 dozen sportartikelen.


Een transport naar Merei in Roemenië

Op donderdag 6 april laadden we een vrachtwagen voor Roemenië. Deze keer ging de lading volledig naar Merei, een plaats 15 km ten westen van Buzău. Merei is een zeer arm dorp, waarvan de burgemeester tijdens onze inspectiereis vorig jaar ons om een transport gevraagd had. Met de school in Merei hebben we al jarenlang contact.

Merei IMG_3590.jpg
Met dit transport ging o.a. mee 2 dozen gereedschap, 6 kubieke meter jassen, 120 dozen kinderkleding, 63 dozen lakens, 48 dozen schoenen. 562 (!!!!) zakken kleding (dat is ongeveer 20 kubieke meter), 2 dozen computeronderdelen, 10 fietsen en 8 naaimachines.


Een vracht naar Hongarije / Oekraïne

Gisteren, 2 maart, stuurden we een transport naar Hongarije. Een deel ervan wordt doorgestuurd naar Oekraïne, met name naar Transkarpatië. In verband met douanebepalingen (Oekraïne valt niet onder het Schengenakkoord) wordt dat via diplomatieke kanalen verder vervoerd, anders duurt het minimaal 3 maanden voor het doorgevoerd mag worden.
We stuurden o.a. : 30 dozen babykleding, 6 dozen computeronderdelen, 27 computers, 270 dekens, 1 krat (1 kuub) en 26 dozen schoenen, 2 kratten en 13 dozen speelgoed, 35 rolstoelen en 53 dozen jassen.


Een vracht naar Glodeanu Sărat 

Op donderdag 2 februari heeft de stichting een vracht goederen naar Glodeanu Sărat gestuurd. Glodeanu Sărat is een dorp, zo'n 35 km ten zuiden van Buzău, met een zeer arme bevolking. Tijdens ons laatste bezoek meldde de burgemeester ons erg graag warme kleding voor de winterperiode te willen ontvangen. Bij deze vracht is dan ook veel warme kleding meegezonden.

Verder gingen er o.a. mee; 500 pakketten zaden, 38 rolstoelen, 4 kratten (warme) jassen, 48 dozen schoenen, 28 stuks groot speelgoed, 323 zakken kleding, 22 computers, 33 sets schoolmeubilair, 7 dozen voor het schilderproject en 374 dekens.

WP_20170202_001  WP_20170202_004


Een transport voor Hongarije

Op donderdag 8 december 2016 hebben de vrijwilligers van Stichting Kinderen in Nood een vrachtwagen met hulpgoederen geladen. De vracht reed naar dominee Gusztáv Fodor in de Hongaarse plaats Tiszaderzs.

In de vrachtwagen gingen onder andere: 28 dekbedden, 35 dekens, 23 kussens, 7 fietsen, 9 eenpersoons bedden, 22 eenpersoons matrassen, 40 dozen met speelgoed, 17 stuks groot speelgoed, 117 dozen kinderkleding maat 104-176, 40 dozen ondergoed, 4 dozen jassen en jacks, 32 dozen schoenen, 15 rolstoelen, 5 scootmobielen, 10 slaapzakken, 18 dozen schoolartikelen, 2 kinderstoelen, 4 kinderwagens, 1 Maxi Cosy, 3 dozen kerstartikelen, 1 krat AMC kleding, 1 krat incontinentiemateriaal, 1 doos pruiken, 4 naaimachines, 4 magnetrons, 28 stoelen, 10 tafels, 4 tv’s, 1 tillift, 1 wasmachine, 3 dozen gereedschap, sportartikelen, 2 fitnessapparaten, postoelen, toiletverhoger, wandelstokken, spreien, handdoeken en wipstoeltjes. De ruimte tussen de spullen werd opgevuld met 304 zakken kleding.


Transport naar Roemenië

Op donderdag 10 november 2016 vertrok een vrachtwagen met hulpgoederen naar Alexandru Vladescu in Roemenië. De vrijwilligers hebben onder andere de volgende spullen ingeladen:
43 dozen babyspullen, 6 borstprothesen, 10 dekbedden, 19 eenpersoonsmatrassen, 21 medische eenpersoonsmatrassen, 3 driewielers, 4 fietsen, 1 hometrainer, 20 dozen ziekenhuismateriaal, 1 krat incontinentiemateriaal, 28 dozen met jassen en jacks, 2 kasten, 4 dozen kerstspullen, 5 kinder-/ campingbedjes, 20 dozen kinderkleding, 39 dozen met lappen stof, 100 dozen mooie kleding, 1 naaimachine, 21 rolstoelen, 51 dozen schoenen, 10 schoolborden, 35 schooltafeltjes, 13 schoolstoeltjes, 6 scootmobielen, 357 zakken kleding, 92 dozen kleding voor volwassenen.

Voor een uitgebreid verslag van dit transport in pdf-formaat, klik hier.


Transport onderweg naar Hongarije

Op donderdag 20 oktober is er opnieuw een transport onderweg gegaan naar Hongarije, t.a.v. dominee Gusztáv Fodor.
Een samenvatting van de goederen: 17 dozen babykleren, 33 dekbedden, 28 dekens, 29 eenpersoonsmatrassen, 16 fietsen, 40 stuks groot speelgoed, 68 jassen en jacks, 16 dozen Kerstartikelen, 15 dozen kinderkleding maat 104-176, 25 kussens, 10 rollators, 20 rolstoelen, 12 dozen schoolartikelen, 65 paar schoenen, 14 spreien, 36 stoelen, 30 tafels, 438 zakken kleding, 36 dozen kleding, 1 krat AMC kleding, 3 kratten speelgoed, 1 krat incontinentiemateriaal, 1 krat ziekenhuisspullen.


Vrachtwagen vertrokken naar Roemenië
Op donderdag 1 september 2016 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht hulpgoederen naar onze contactpersoon Professor Alexandru Vladescu in Roemenië.
In de vrachtwagen zaten onder andere 12 dekbedden, 13 dekens, 5 spreien, 10 kussens, 6 zakken kussens, 1 eenpersoonsbed, 2 eenpersoonsmatrassen, 263 schooltafeltjes, 365 schoolstoeltjes, 25 dozen schoenen, 25 dozen jassen, 9 borstprotheses + pruiken, 3 kinderbedjes, 6 rollen stof, 1 tafelvoetbal, 2 printers, 1 computer/monitor, 1 badlift, 1 naaimachine, 2 Maxi Cosy's, 1 schommel, 2 kinderstoelen, 3 babybadjes, 30 dozen mooie kleding, 221 zakken kleding.

Op 11 september ontvingen wij een mail van Alexandru Vladescu na ontvangst van de goederen. Klik hier om deze mail te lezen.


Vrachtwagen vertrokken naar Hongarije
Op donderdag 4 augustus 2016 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht hulpgoederen naar onze contactpersoon dominee Gusztáv Fodor in de plaats Tiszaderzs in Hongarije.
In de vrachtwagen zaten onder andere 12 eenpersoons bedden met 12 matrassen, 23 dozen dekbedden, 70 dozen dekens, 56 dozen lakens, 36 kussens, speelgoed, kleding, 66 dozen met jassen en jacks, 20 dozen ondergoed, 93 dozen schoenen, 3 koelkasten, 20 fietsen, 29 stoelen en ziekenhuiskleding.
Bij Nieuws vindt u de laatste informatie over dit transport.


20 juni 2016: een vracht schoolmeubelen naar Hongarije
Stichting Kinderen in Nood kreeg een partij schoolmeubelen aangeboden. Schoolmeubelen zijn van onschatbare waarde voor scholen in Roemenië en Hongarije, waar nog vaak meubilair van zestig jaar of ouder in de klaslokalen staat.
Op maandag 20 juni 2016 zijn de meubelen geladen bij scholen in Den Bosch en Eindhoven. Daarna reed de vrachtwagen naar Hongarije.
FullSizeRender IMG_2253   IMG_2246

Het uitladen
We ontvingen van Gusztáv Fodor bericht over het uitladen:
“Op 22 juni hebben wij de vracht uitgeladen. De wagen zat helemaal vol met schoolmeubelen. Wij waren opnieuw verbaasd over de kwaliteit!
De leiders van de Hongaarse kerkelijke hulporganisatie gaan de distributie vanuit Debrecen organiseren. Vrijwilligers uit Tiszaderzs zullen de auto’s helpen laden, die de schoolmeubelen naar hun eindbestemming vervoeren.
Wij zijn bijzonder blij met de vracht. Hartelijk bedankt hiervoor!”

Rev. Gusztáv Fodor


Verslag van het feestelijke 175ste transport van 19 mei 2016 naar Hongarije

De vrijwilligers van Stichting Kinderen in Nood hebben op donderdag 19 mei 2016 een vrachtwagen geladen met goederen bestemd voor Hongarije. De vracht bevatte onder andere 20 rolstoelen, fietsen, drie grote kisten met witte AMC ziekenhuiskleding, veel dozen kinderkleding waaronder 20 grote dozen met nieuwe Tom-Du kinderkleding, 15 ziekenhuismatrassen, ziekenhuismateriaal zoals incontinentie materiaal en een grote kist met gordijnen.

Ter gelegenheid van het 175e transport was er voor de vrijwilligers koffie met gebak. Op elk gebakje stond een afbeelding van een transport en de tekst “175x”.

          
Bij het laden van deze vracht waren de oprichters van de stichting aanwezig: erevoorzitter Joop Heerschop en erelid Anny Heerschop. Een vertegenwoordiger van Stichting Helder Gooise Meren was er ook en kreeg een rondleiding door bestuurslid Nijs Brouwer.

Onder Nieuws vindt u de e-mail van dominee Gusztáv Fodor die hij 21 mei stuurde om iedereen te bedanken.


Feestelijk transport door Kinderen in Nood 

De vrijwilligers van Stichting Kinderen in Nood gaan op donderdag 19 mei 2016 een vrachtwagen laden met goederen bestemd voor Hongarije. De vracht bevat onder andere 20 rolstoelen, fietsen, drie grote kisten met witte AMC ziekenhuiskleding, veel dozen kinderkleding waaronder 20 grote dozen met nieuwe Tom-Du kinderkleding, 15 ziekenhuismatrassen, ziekenhuismateriaal zoals incontinentiemateriaal en een grote kist met gordijnen.

16.05.17 Uitladen van de vracht in Hongarije

Het wordt voor de Bussumse stichting een feestelijke gebeurtenis. Dit is namelijk het 175e transport met hulpgoederen die de stichting in haar meer dan vijfentwintig jarige bestaan verzorgt. Een bijzondere prestatie!

Daarnaast is er nog meer goed nieuws voor de vrijwilligers: dit transport wordt gesponsord door een gift van Stichting Helder Gooise Meren. Met dit bedrag kan Kinderen in Nood in 2016 twee transporten met hulpgoederen sturen naar Oost Europa. De vrijwilligers van Kinderen in Nood, die nog steeds volop actief bezig zijn voor met name de arme bevolking van Roemenië en Hongarije, zijn blij met de steun van Stichting Helder. Logo stichting helder gooise merenHelder wil op deze wijze bekendheid geven aan haar nieuwe naam en werkzaamheden. Stichting Helder Gooise Meren richt zich op verslavingsvoorlichting, bijvoorbeeld over drugs, alcohol, gamen enzovoort. Een onderdeel van stichting Helder zijn Drugsadvies.nl en stichting Piramide, een gereguleerde koffieshop die past en werkt binnen het vastgestelde gedoogbeleid van de lokale overheid, eerst in Bussum en nu in de gemeente Gooise Meren. Drugsadvies.nl is een onafhankelijke non profit organisatie die laagdrempelige preventie en voorlichtingsactiviteiten organiseert over (soft) drugs voor onder andere scholen (basis en voortgezet) en lagere overheden. 


Hieronder een foto-impressie van de transporten naar Buzău en Cluj van 31 maart 2016.
Alin en Alexandru zijn erg blij met de kwaliteit van de goederen, namens hen en alle hulpbehoevenden HEEL HEEL HARTELIJK DANK!

16.04.05 buzau 01 16.04.05 buzau 10 16.04.05 buzau 19 16.04.05 buzau 21 16.04.05 buzau 30 16.04.05 buzau 41 16.04.05 buzau 54 16.04.05 buzau 57 16.04.04 cluj 13 16.04.04 cluj 08 16.04.04 cluj 01 16.04.04 cluj 05


Transport van 31 maart 2016

Op donderdag 31 maart 2016 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vrachtwagen vol goederen naar Roemenië. De helft van de vracht was bestemd voor onze vertegenwoordiger Alexandru Vladescu in de Roemeense stad Buzău, zo’n 120 kilometer ten noorden van de hoofdstad Boekarest. De andere helft van de vracht ging naar een kinderziekenhuis in de stad Cluj-Napoca waar zoon Alin Vladescu werkt.

De vracht bestond onder andere uit dekens, dekbedden, handdoeken, kussens, lakens, fietsen, kleding, schoenen, jassen en jacks, ondergoed, nachtkleding, rolstoelen, rollators, speelgoed, sportartikelen, stoelen, ziekenhuiskleding en 500 pakketten met groentezaden.


Transport van 18 februari 2016
De eerste vracht in 2016 ging naar Hongarije. Op donderdag 18 februari 2016 vertrok er een vrachtwagen naar de plaats Tiszaderzs in Hongarije. Onze contactpersoon ter plaatse, dominee Gusztáv Fodor, en zijn team vrijwilligers begonnen op zaterdag om 13.00 uur met het uitladen van de goederen.

De vracht bestond onder andere uit eenpersoons bedden met matrassen, dekbedden, dekens, lakens, speelgoed, kleding, jassen en jacks, schoenen, borstprotheses, pruiken, naaimachines, fietsen, rollators, rolstoelen en ziekenhuiskleding.

p1150119.jpgIn de vracht gingen ook 500 pakketten Mercy Seeds groentezaden mee. De inhoud van een pakket is voldoende om een gezin een heel jaar te kunnen voorzien van groenten.
Elk pakket kost 5 euro en bevat 15 verschillende groentezaden: augurk, rode biet, bloemkool, rode kool, witte kool, paprika, peterselie, prei, sla, knolselder, tomaat, ui, wortel en courgette. In ieder pakket zit ook een plantschema en een gebruiksaanwijzing in het Hongaars. De nu gestuurde pakketten komen op tijd aan voor het plantseizoen dit voorjaar. 


Transport van 24 september 2015
In september ontvingen wij een noodkreet uit Hongarije. Gusztáv Fodor, de contactpersoon in Hongarije, vroeg aandacht voor de erbarmelijke omstandigheden waarin de dakloze asielzoekers in Budapest zich bevinden. De situatie is dermate schrijnend dat mensen creperen.
Fodor vroeg of stichting Kinderen in Nood snel kleding en dekens kon leveren om de mensen te helpen. Wij hadden voldoende kleding in het depot om een vrachtwagen te vullen, maar we hadden met spoed meer dekens nodig. Mede dankzij een oproep in de krant hadden we 60 dekbedden, 88 dekens en 8 slaapzakken om te sturen. Ze zullen door Reformed Hungaryan Church Aid gedistribueerd worden.
Tot op het hoogste niveau in het Hongarije wordt ons werk zeer gewaardeerd. Bij het uitladen was de vrouw van de minister van Landbouw aanwezig en twee burgemeesters. Allen hielpen in de gietende regen mee, niet even, maar tot de vrachtwagen helemaal leeg was.

Transport van 9 juli 2015
Op 11 juli is er een truck met aan Kinderen In Nood gedoneerde spullen aangekomen in Hongarije. Er zijn genoeg spullen gedoneerd om honderden arme mensen mee te kunnen helpen. De spullen zijn verdeeld onder verschillende tehuizen. Zo zijn onder andere drie verpleegbedden aan het sociaal centrum van Tiszaszentimre geschonken, die vanaf september in een bejaardentehuis zullen worden gebruikt. Ook heeft het sociaal centrum verschillende dozen met kinderkleding en speelgoed gekregen, die zullen worden verdeeld onder arme kinderen en families. Verder heeft een tehuis voor daklozen in het aangrenzende dorp Tiszaszőlős onder andere meubels, kleding, bedden, fietsen en speelgoed gekregen.

trp 2015-03-20 0615

Vracht naar Buzău
Op vrijdag 20 maart 2015 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht naar onze vertegenwoordiger Alexandru Vladescu in de Roemeense stad Buzău. In het kader van de vrijwilligersdag NL Doet hielpen ambtenaren uit Bussum, Naarden en Muiden met het laden van de vracht en het sorteren van ingebrachte goederen. Zie voor een verslag met foto's van het verdelen van de goederen onder Nieuws.

Voor eerdere verslagen over Transporten verwijzen wij u graag naar het onderdeel Archief.