Doneren

Wilt u ons werk steunen? Doneer dan op NL73 INGB 0006 2178 61. Wilt u vaste donateur worden, dan kunt u het machtigingsformulier downloaden, uitprinten en invullen. Meer daarover vindt u hier.


Meest actueel

Op Facebook zijn onze acties  vaak ondersteund met foto’s te volgen. Hieronder wat er in de maand juli bij de stichting zoal gebeurde:

  • In Ileanu/Roemenië wordt deze maand keihard gewerkt aan de renovatie van een dokterspost. Voor deze opknapbeurt ontving onze stichting een legaat van € 25.000,=. De gemeente zegt ook een groot bedrag toe waarvan o.a. de verwarming betaald zal worden. Allereerst moest er e.e.a. gesloopt worden. Vervolgens werden er nieuwe leidingen aangelegd, zowel de binnen-als de buitenmuren gestuukt, tegelvloeren gelegd en verwarmingselementen opgehangen Dit alles onder toeziend oog van onze vertegenwoordiger Corina Cazacu en van ons bestuurslid buitenlandzaken. Op 15 augustus zal de oplevering zijn en nog even en dan hoeven zieke kinderen, bejaarden en hulpbehoevenden geen kilometers meer te lopen om een dokter te consulteren. Links de dokterspost vóór de renovatie, rechts de opgeknapte dokterspost.

    Dokterspost voor renovatie          Dokterspost na renovatie
  • Op onze rekening komt € 3000,- voor de horecakeuken in het kindertehuis Cito in Roemenië. Eind juni wordt een nieuw fornuis aldaar geplaatst! Dank voor deze geweldige gift!
  • Op de warmste dag sinds 75 jaar wordt in Bussum een transport geladen voor Hongarije. I.v.m. de hitte wordt om 6.00 u met laden gestart. Onze laders leverden opnieuw een topprestatie.

Ook van de reactie uit Hongarije enkele dagen later kregen we het wéér warm:  “We kunnen met deze vracht weer duizenden mensen héél blij maken.”

  • We ontvingen een enorme krat met nieuwe schoolmaterialen: 50 prachtig, goedgevulde etuis met potloden, pennen, en ander schoolmateriaal. Voor de kinderen, die zo’n cadeau mogen ontvangen, zal het nieuwe schooljaar goed kunnen beginnen!
  • We vragen aandacht voor het revalidatiecentrum Nefelejcs in Vari/Oekraïne. Hier krijgen 50 kinderen met beperkingen momenteel therapie. Maar... er staan er nog 120 op de wachtlijst. Zij zouden in dit tehuis behandeld kunnen worden, als er € 15.000,-  komt, waarmee men de eerste verdieping van  het tehuis geschikt kan maken. Op deze 250 vierkante meter moeten o.a. de muren gestuukt worden, water en elektriciteit aangelegd worden en zullen de kamers ingericht moeten worden.