Nieuws

Accu's voor scootmobiels 31 maart 2019

Tijdens ons laatste bezoek aan Hongarije in november 2018 kwamen we o.a. in tehuizen, die regelmatig goederen via onze stichting ontvangen.

Geen beschrijving

Lees meer
Laat aan uw klanten zien dat u Kinderen in Nood steunt! 25 maart 2019

Dagelijks rijdt de vrachtauto van Kinderen in Nood door ‘t Gooi en de rest van Nederland om goederen op te halen bij bedrijven en particulieren. Hergebruik en hulp aan derden passen helemaal in de huidige samenleving en klanten associëren zich graag met bedrijven die zich actief hiervoor inzetten.

Lees meer
Doet u mee? Kerstactie: Nieuwe huisvesting voor gezin in Roemenië 25 december 2018

We nemen u even mee naar Roemenië…. Naar Ileana. Ook dáár werd afgelopen week het kerstfeest gevierd…. In deze woning…. Ja… Hier woont het gezin P.: vader, moeder en drie schoolgaande kinderen.

Lees meer
Kerstmarkt in de Antoniushof in Bussum 07 december 2018

Op vrijdag 7 december verkochten wij in een “kraam” in bovenstaand verpleeghuis kerstspulletjes en andere dingen, die in de decembermaand goed van pas kunnen komen.

Lees meer
Artikel in Dagblad Wijdemeren 23 november 2018

"Geslaagde missie Autobedrijf Van Rijn", zo begint het artikel in het Dagblad Wijdemeren n.a.v. het feestelijke 200e transport. Klik op de foto om het artikel te lezen.

Lees meer
Voorbereidingen 200ste transport (deel 7) 30 oktober 2018

Afgelopen donderdag ging transport 199 de deur uit. Dat gaf weer wat ruimte in onze Haven. Ruimte die we nodig hebben om op 8 november o.a. onze gasten in te ontvangen.

Lees meer
Artikel in Weekblad Wijdemeren 21 oktober 2018

We benaderden de pers met de aankondiging voor 8 november. Het weekblad Wijdemeren nam ons berichtje met foto afgelopen week op in zijn uitgave!

Lees meer
Voorbereidingen 200ste transport (deel 6) 21 oktober 2018

Er komen de laatste weken zó veel mooie dingen op ons pad. We voelen ons als bestuur en vrijwilligers op zulke momenten heel rijk. 

Lees meer
Voorbereidingen 200ste transport (deel 5) 14 oktober 2018

De achtste november komt naderbij. Bestuur en feestcommissie blijven druk bezig om het 200ste transport feestelijk, maar ook zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat het een feestje moet worden met alle vrijwilligers erbij, staat bij hen hoog in het vaandel. 

Lees meer
Voorbereidingen 200ste transport (deel 4) 02 oktober 2018

Terwijl de voorbereidingen voor de 8ste november hier in Nederland verder gaan, is men in Hongarije ook druk met de voorbereidingen voor de ontvangst van dit feestelijke transport in Debrecen (tweede stad van Hongarije) op 10 november.

Lees meer
Voorbereidingen 200ste transport (deel 3) 25 september 2018

Afgelopen week zijn de uitnodigingen gestuurd naar diverse vrienden en bekenden van de stichting. Wij stellen het op prijs als zij - met ons - het 200ste transport op 8 november rond 13.00 uur uitzwaaien. Alle dozen, zakken etc. voor Hongarije zijn dan in de immense truck geladen en gaan op transport.

Lees meer
Presentaties op Bussumse markten 21 september 2018

In de maand september waren er in allerlei gemeenten op de zaterdagen markten, beurzen, open dagen etc., waarop o.a. verenigingen en clubs zich mochten presenteren aan belangstellenden.

Lees meer
"Nieuw" meubilair op de school in Pitulicea 17 september 2018

Niet alleen in Nederland zijn de scholen deze maand weer van start gegaan. Ook in Roemenië zijn de kinderen en hun leerkrachten weer vol goede moed begonnen!

Lees meer
Voorbereidingen 200ste transport (deel 2) 15 september 2018

Vanaf begin september zijn vele vrijwilligers voor ons achter de naaimachine gegaan.

We kregen n.l. van Gustáv het verzoek om voor de kinderen (veelal wees- Roma en Fosterkinderen) een cadeautje mee te sturen.

Lees meer
Voorbereidingen 200ste transport 08 september 2018

De voorbereidingen voor het 200ste transport zijn inmiddels begonnen.

Er is hier in Bussum een feestcommissie samengesteld, die in overleg met het bestuur aan de gang is gegaan om het 200ste transport op 8 november tot een feestelijk samenzijn te maken. 

Lees meer
Zomerkamp in de Oekraïne 17 augustus 2018

Onze stichting kon bijdragen aan een zomerkamp in de Oekraïne. Aan de blije gezichten is heel wat af te lezen. Klik op "Lees meer" om alle foto's te kunnen bekijken.

Lees meer
Persbericht: Nieuwe vrachtwagen voor de Bussumse stichting Kinderen in Nood 05 juli 2018

Afgelopen week mocht het bestuur van de Stichting Kinderen in Nood de sleutels ontvangen van een nieuwe (occasion) vrachtwagen.

Met deze nieuwe aanwinst hoopt de stichting weer allerhande aangeboden goederen in de directe omgeving op te halen. Deze goederen gaan via De (thuis)Haven aan de Peppels in Bussum op transport naar Roemenië, Hongarije en Oekraïne. 

Lees meer
Kinderen in Nood zet zich in voor de Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh 29 juni 2018

Kinderen in Nood gaat de Rohingyavluchtelingen in Bangladesh helpen door samen te werken met de Reformed Church Aid in Hongarije. 

Lees meer
Feest voor 700 kinderen in Glodeanu Sărat 15 juni 2018

Bij haar aanstelling als vertegenwoordiger van Kinderen in Nood in Roemenië ontving Corina Cazacu in april uit handen van onze voorzitter een cheque om een groots kinderfeest te organiseren.

Lees meer
Bedankbrief uit Roemenië 15 mei 2018

Onze vertegenwoordiger in Roemenië Corina Cazacu schreef ons een uitgebreide mail naar aanleiding van ons bezoek bij haar aanstelling. Een stukje uit deze mail:

“Vandaag spraken we met de leiding van de scholen van Glodeanu Sărat - twee gymnasiumscholen en vier kleuterscholen - over het feest dat we gaan organiseren van de donatie van jullie stichting. 

Lees meer
Actieve dame op de vrijmarkt! 09 mei 2018

Gespot in weekblad WIJDEMEREN van woensdag 9 mei 2018.

Onze hartelijke dank aan deze lieve dame!

Lees meer
Anita Kok koninklijk onderscheiden 26 april 2018

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd... Zo beëindigde burgemeester Han ter Heegde  zijn speech, die hij hield voor de 15 bijzondere inwoners van zijn gemeente Gooise Meren.
Dit jaar viel deze eer ook te beurt aan onze vrijwilligster Mw. Anita Kok. Ruim 25 jaar zette zij zich met hart en ziel in voor onze stichting.

Lees meer
Bezoek aan Roemenië 21 april 2018

Op vrijdag 20 april jl. tekende Corina Cazacu - in het bijzijn van drie van onze bestuursleden - de overeenkomst met Kinderen in Nood. Als welkomstcadeau overhandigde onze voorzitter een cheque voor een groot zomerfeest voor alle kinderen in deze omgeving. 

Lees meer
Echtpaar Agnes en Nijs Brouwer 50 jaar getrouwd 12 april 2018

Vandaag vierden we in een kleine receptie op De Haven, dat onze vrijwilligers Agnes en Nijs afgelopen week 50 jaar getrouwd zijn. Dit gouden echtpaar is ook goud waard voor onze vereniging. Nijs is ons bestuurslid ‘opslag en vervoer’.

Lees meer
Brieven van Laura en Alexandru Vladescu 11 april 2018

In ons nieuwsberichtje van 12 maart j.l. is te lezen, dat we noodgedwongen en zeer tot onze spijt afscheid moesten nemen van onze vertegenwoordiger in Roemenië. Wij stuurden Alexandru en Laura een bedankbrief voor hun geweldige inzet en nodigden hen tevens uit voor een bezoek aan Nederland, waarin wij aangaven graag met alle vrijwilligers van de stichting persoonlijk afscheid van hen te willen nemen. Een reactie van de Vladescu’s bleef niet uit:

Lees meer
2.500 euro overhandigd voor herbouw na brand 03 april 2018

Van Gusztáv Fodor ontvingen we deze mail:
"Dear Eric!
Here is the receipt, that dr. Laszlo Brenzovics (ukrainian parliament member - left on the picture) picked up the 2500 Euro from Marton Juhasz, who is director of the Church Aid (right on the picture). Laszlo Brenzovics is responsible person in the Pro Agricultura Subcarpathica Office, who was burned out. 

Lees meer
Reisverslag door Gusztáv Fodor, 21 maart 03 april 2018

Het was half februari. Buiten in Oekraïne was het ongeveer -5 graden. Mijn collega Gergõ en ik hebben zojuist met de minibus van de kerkhulp een weeshuis voor meisjes in Nagydobrony verlaten. We brachten hier 20-30 dozen speelgoed, kleding, schooldozen, prachtige geschenken van mooie mensen uit Bussum van Stichting Kinderen in Nood. We zaten vol fijne en mooie gedachten, want de meisjes in het weeshuis waren zó blij met de geschenken.

Lees meer
Afscheid van Alexandru Vladescu, onze vertegenwoordiger in Roemenië 12 maart 2018

Afgelopen jaar merkten wij als stichting Kinderen in Nood, dat onze vertegenwoordiger in Roemenië Alexandru Vladescu begon te kwakkelen met zijn gezondheid. Een zorgelijke situatie, allereerst voor Alexandru, zijn vrouw en zijn zoon zelf, maar ook voor onze stichting. Wij beseften, dat we op zoek moesten naar een (liefst) nèt zo’n goede opvolger voor hem. Vladescu beloofde om ons hierin te ondersteunen en géén afscheid van onze stichting te nemen vóór zijn plaats naar ieders goedkeuring weer ingenomen zou zijn.

Lees meer
Feestje op De Haven: Anita Kok 25 jaar vrijwilliger 24 februari 2018

Februari 2018

Deze week vieren we dat Anita 25 jaar vrijwilliger bij de stichting is. Voorzitter Jurjen Hagen spreekt haar in de vertrouwde omgeving, in het bijzijn van diverse collega-verijwilligers, toe. Er zijn lovende woorden voor haar inzet, haar accuratesse en diverse andere kwaliteiten, die de stichting ten goede komen. Anita ontvangt een cadeautje, bloemen en een oorkonde. De Haven is feestelijk versierd en alle andere vrijwilligers worden getrakteerd op gebak.

Lees meer
Interview Bussum Onderweg, PKN kerkenblad 31 januari 2018

In het Kerkenblad van de PKN kerken uit Bussum staat het volgende verslag van het interview met de voorzitter van de stichting.

Lees meer
Kerst op de Haven 15 december 2017

Niet alleen in onze huiskamers, in de winkels en in de kerken versieren we het om in de feestelijke kerststemming te komen.

Lees meer
Brandsmaschool schoenendozenactie 22 november 2017

De leerlingen van de Brandsmaschool uit Bussum hebben zich ook dit jaar weer ingezet om een schoenendoos te vullen voor een kind uit een kansarm gezin.

Lees meer
Dinsdag 21 november a.s. wordt in Roemenië ons 190ste transport gelost! 17 november 2017

Op onze inspectiereis - afgelopen oktober - ontmoetten we een burgemeester die voor zijn bewoners graag een bibliotheek wilde opzetten. Boeken waren er genoeg. Maar... geen kasten. Hoe bijzonder is het dan als wij, nog geen 14 dagen later, een telefoontje krijgen met het aanbod van nog mooie, bruikbare kasten!

Lees meer
Vacature bestuurslid sociale media 12 november 2017

Wilt u iets voor een ander doen?
Wij zijn op zoek naar een bestuurslid (medewerker) voor onze PR- en social media-activiteiten.
Tijdsbesteding ongeveer 1 uur per week.

Lees meer
Bedankbrief uit Roemenië na transport van 15 augustus 20 augustus 2017

Bericht van Laura en Alexandru Vladescu over de afgelopen dinsdag uitgeladen truck in Roemenië. Een mooie brief met daarin een weergave over hoe een transport in korte tijd uitgeladen en verdeeld is over meerdere projecten. Zij danken iedereen voor onze hulp en zij laten weten dat we vele kinderen, volwassenen en gezinnen gelukkig gemaakt hebben met onze vracht.

Lees meer
Bejaardentehuis in de Oekraïne heeft goederen ontvangen 22 juli 2017

Lieve vrienden,

Vandaag (17 juli) hebben we het bejaardentehuis in de Oekraïne/ Transkarpathen bezocht. Op de foto's zien jullie de blije gezichten van directeur Béla Nagy, en van Gergely Iszlai, mijn collega van Church Aid.

Lees meer
Woord van dank van Gusztáv Fodor 22 juli 2017

Lieve mensen,

Elke vrachtwagen is een wonder, en bevat duizenden wondertjes. Het is telkens weer een verrassing wat er in de wagen zit. Het klinkt gek, maar wij zijn net kinderen vlak voor Kerstmis, wanneer we wachten op de grote, 12 meter lange truck met voor 100 kubieke meters aan Kerstgeschenken van de stichting Kinderen in Nood.

Lees meer
Mooi bericht over prachtige vracht! (Update: foto's) 12 juli 2017

Ingekomen mail van Alexandru Vladescu:

Beste Eric,
Vandaag, dinsdag 11 juli, arriveerde het transport uit Nederland rond 11 uur. Onmiddelijk begonnen de door de burgemeester hiertoe aangewezen vrijwilligers de truck uit te laden, en de chauffeur was zo aardig om mee te helpen. Al het meubilair zat netjes verpakt, en was in categorieën ingedeeld.

Lees meer
Hulp aan verstoten kinderen in de opvang 25 mei 2017

Op 26 mail hebben wij een mooie mail ontvangen van Dominee Gusztáv uit Hongarije. (Foto's van hulp aan verstoten kinderen in de opvang),
Yesterday we made our first charity trip in Ukraine with the Church Aid.

Lees meer
Kinder revalidatiecentrum Nefelejcs, Oekraïne 21 mei 2017

Mail van Gusztáv Fodor: Yesterday I promised to You, that today I will write about You about an Ukrainian Handicapped Children Rehab Foundation called "Nefelejcs." I wrote, that there is 2 running Rehab Centers in Ukraine: one in Center Vari with 35 children and Center Hetyen with 23 children. 

Lees meer
Kinderen in Oekraïne blij met Tom-Du kleding! 13 maart 2017

Brief van Gusztáv:

"Ik heb goed nieuws om te delen over het uitdelen van de kleding in Oekraïne.
Zaterdag 11 maart deelden onze Oekraïnse partners Dom-Du kleding uit in Oekraïne in het plaatsje Nagydobronyi, in een weeshuis aldaar.

Lees meer
Bedankbrief transport Hongarije 08 maart 2017

Aan het bestuur van Stichting Kinderen in Nood,

De truck kwam vanmorgen (4 maart) om 8.00 uur aan in Tiszarderzs. Het was, na een lange en strenge winter, tussen de 15 en 20 graden. Het was de eerste warme en zonnige dag.

Lees meer
Bedankbrief Burgemeester Glodeanu Sarat 26 februari 2017

Onlangs ontvingen wij onderstaande ontroerende brief (vertaald uit het Engels):
"Lieve vrienden,
Wij kunnen jullie niet genoeg bedanken voor al jullie inzet, vriendelijkheid, waardigheid en grenzeloze liefdadigheid. Mede dankzij de familie Vladescu, jullie contactpersonen, lijkt het alsof jullie allen hier bij ons zijn, met ons meeleven. Jullie zitten in onze harten, brengen vreugde in onze zielen, een glimlach op ons gezicht. Zowel bij de kinderen als ook bij de hard werkende volwassen en ook ouderen. Hoewel wij duizenden kilometers verwijderd zijn, voelt het alsof jullie heel dichtbij zijn, alsof we één familie vormen.

Lees meer
Albert Heijn Goedzak actie 04 december 2016

De Albert Heijn aan de Laarderweg heeft dit jaar voor ons de Goedzak actie gehouden. Op 28 november mochten wij al het speelgoed in ontvangst nemen.

Lees meer
Ontroerend bericht van Gusztáv Fodor 15 november 2016

In de Oekraïne staat een kindertehuis voor dakloze meisjes die geen ouders hebben om voor ze te zorgen. Dit tehuis is zo'n 20 jaar geleden opgericht in Nagydobrony. Wat deze meisjes in hun leven hebben meegemaakt met hun dronken en agressieve ouders, valt onder pure horrorverhalen. 

Lees meer
Het Hongaarse leven van een Nederlandse Singer naaimachine 08 november 2016

“Beste vrienden!

Een half jaar geleden ontvingen wij in een transport van Stichting Kinderen in Nood een zeer goede Singer naaimachine. Wij konden zien dat de vorige, Nederlandse, eigenaar de naaimachine zeer goed had onderhouden. Daarom was het voor mij bijzonder belangrijk om voor de machine een goede Hongaarse eigenaar te vinden.

Lees meer
Bedankbrief Gusztáv Fodor, 22 oktober 28 oktober 2016

Beste Vrienden,
Even een berichtje over het transport van vandaag.
Optimus, het transportbedrijf, beloofde om om 8.00 uur in Tiszarderzs te zijn en ze waren er om 8 uur. Ik hoop, dat jullie ook tevreden zijn over het bedrijf.
Om 8 uur begonnen we met uitladen, Gisteren regende het, dus we waren een beetje bang, dat dat vandaag ook zou gebeuren. Maar gelukkig hadden we mooi weer tijdens het uitladen.

Lees meer
Foto's en brief juf Sonia St. Andrew School 12 oktober 2016

Lieve Stichting,
Eerder dit schooljaar, 12 september 2016, ontving ik van jullie een aantal schoolmeubelen waardoor ik met mijn 24 leerlingen van 7 jaar fijn aan de slag kon. Zowel de ouders als ik waren erg onder de indruk van de kwaliteit van de meubelen. Ze zijn stevig en erg mooi gemaakt.
De kinderen waren reuze enthousiast toen ze ze zagen. Ze vonden ze zó mooi, zoiets hadden ze nog nooit gezien!

Lees meer
Bedankbrief en verzoek om extra hulp, Psychiatrisch Ziekenhuis Sapoca 12 oktober 2016

Beste mensen van de SKIN,
Wij willen jullie bedanken voor alle steun die jullie ons gegeven hebben de afgelopen jaren. Onlangs heeft ons ziekenhuis een nieuwe vleugel geopend in Ojasca. Wij zouden jullie willen vragen ons te helpen om deze vleugel compleet te maken met behulp van de volgende spullen:

Lees meer
Bedankbrief van Life Improvement Association 12 oktober 2016

Ik schrijf deze brief om mijn dankbaarheid te tonen voor jullie inspanningen en gulheid die jullie tentoon spreiden.
Heel veel dank voor de mogelijkheid om mijn aspiraties te realiseren. Dankzij jullie hulp was het mogelijk om het fundament te leggen voor onze organisatie. 

Lees meer
Ingekomen brief St. Andrew School 12 oktober 2016

Via Alexandru Vladescu ontvingen wij onderstaande mail van de St. Andrew School in Buzău. Van het laatste transport hebben zij een aantal goederen in ontvangst kunnen nemen.

Lees meer
Ingekomen e-mail van Alexandru Vladescu 24 september 2016

Op 11 september ontvingen wij een mail van Alexandru Vladescu m.b.t. het transport van 1 september jl. 

"Beste Eric, en beste leden en vrijwilligers van de SKIN,

Sinds maandag 12 september zijn de leerlingen en hun ouders van 3 scholen heel blij met hun nieuwe schoolmeubels. Dit zijn de Pedagogical Highschool, Saint Apostol Andrew school in Buzău, de Berca School en twee kleuterscholen in Berca. Zodra de school begint zullen we foto's sturen. De heren professoren vroegen mij jullie allen hartelijk te bedanken voor alle hulp!

Lees meer
Dankbaar bericht van Gusztáv Fodor 17 september 2016

Wij ontvingen op 10 september onderstaande mail van Gusztáv Fodor, samen met een aantal foto's, die wij graag met u delen!

Lees meer
SKIN boekenmarkt succes op Bussum Cultureel! 17 september 2016

De boekenkraam van Stichting Kinderen In Nood was afgelopen zaterdag 10 september een groot succes. We hebben maar liefst € 330 opgehaald! Dit bedrag gaat volledig naar de stichting. Onze speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers Sandra, Crys, Marijke, Charlotte en Trudy die ons deze dag hebben geholpen.

Lees meer
Ziekenhuisbed, schoolmeubelen en pannenkoeken! 18 augustus 2016

Op 12 augustus 2016 schreef Gusztáv Fodor:
“Beste mensen van Stichting Kinderen in Nood,

Dit is een aardig berichtje van vandaag.
De pastor van de Martfü congregatie vroeg mij om een ziekenhuisbed voor een van zijn gemeenteleden, een man van 81 jaar oud die woont met zijn zieke, 78 jaar oude vrouw. Zij hebben samen meer dan tien verschillende ziekten. De vrouw heeft een speciale ziekte, waarvoor zij een ziekenhuisbed nodig heeft. Zij hebben geen kinderen en wonen alleen. Zij hebben hun hele leven gewerkt en leven van een klein pensioen, dat amper genoeg is voor drie maaltijden per dag, het betalen van de elektriciteit en de dagelijkse medicijnen.

Lees meer
Uitladen op 6 augustus transport Hongarije 08 augustus 2016

Vrachtwagen vertrokken naar Hongarije

Op donderdag 4 augustus 2016 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht hulpgoederen naar onze contactpersoon dominee Gusztáv Fodor in de plaats Tiszaderzs in Hongarije.

In de vrachtwagen zaten onder andere 12 eenpersoons bedden met 12 matrassen, 23 dozen dekbedden, 70 dozen dekens, 56 dozen lakens, 36 kussens, speelgoed, kleding, 66 dozen met jassen en jacks, 20 dozen ondergoed, 93 dozen schoenen, 3 koelkasten, 20 fietsen, 29 stoelen en ziekenhuiskleding.

Lees meer
E-mail dominee Gusztáv Fodor na 175ste truck met goederen 22 mei 2016

Van: Gusztav Fodor
Verzonden: zaterdag 21 mei 2016 10:12 PM

“Zaterdag 21 mei arriveerde het 175transport in het 25-jarige bestaan van Stichting Kinderen in Nood. Dit aantal betekent veel voor ons en de inwoners van Hongarije.

De 175e vracht is niet de eerste. Het eerste transport kwam 25 jaar geleden voort uit liefde voor de arme kinderen in Oost Europa.

Lees meer
Feestelijk transport op donderdag 19 mei 2016 m.m.v. Stichting Helder Gooise Meren 17 mei 2016

De vrijwilligers van Stichting Kinderen in Nood gaan op donderdag 19 mei 2016 een vrachtwagen laden met goederen bestemd voor Hongarije. De vracht bevat onder andere 20 rolstoelen, fietsen, drie grote kisten met witte AMC ziekenhuiskleding, veel dozen kinderkleding waaronder 20 grote dozen met nieuwe Tom-Du kinderkleding, 15 ziekenhuismatrassen, ziekenhuismateriaal zoals incontinentiemateriaal en een grote kist met gordijnen.

Lees meer...

Lees meer
Blije gezichtjes in Oekraïne 08 maart 2016

Wederom een mooi ontroerend verhaal dat wij van Gusztáv Fodor ontvingen.

"Als een klein meisje de kleding van TOM-DU aanraakt, gebeurt er iets magisch... Zij wordt blij, ze begint te stralen als een echte prinses! Dit is volkomen normaal, want kleine meisjes willen niets liever dan mooi zijn, als een prinses.

Voor deze meisjes in de Oekraïne was het leven niet kindvriendelijk, voordat zij verhuisden naar een bejaardenhuis in Nagydobrony. Vaak waren zij slachtoffer van huiselijk geweld door hun dronken vader en/of moeder. Eén meisje werd zelfs in een hondenhok gevonden door de maatschappelijk medewerker.

Lees meer
Goed nieuws uit Hongarije 08 maart 2016

Wij ontvingen weer een enthousiaste brief van Gusztáv Fodor.

"Lieve broeders,

Vorige week hebben we diverse instellingen weer kunnen helpen. Graag deel ik het enthousiasme waarmee de mensen en ik de goederen en donaties in ontvangst namen.

Lees meer
Bericht van Gusztáv Fodor, uitladen transport 18 februari 2016 23 februari 2016

We ontvingen van Gusztáv Fodor bericht over het uitladen:

“De vrachtwagen kwam precies op tijd aan in Tiszaderzs, zaterdag om 13.00 uur! Allereerst zijn wij blij om zo veel gevarieerde en bruikbare goederen te mogen ontvangen van jullie stichting. De kwaliteit is perfect, de spullen in de vrachtwagen waren schoon en in bijna perfecte staat!

Lees meer
Sarah van den IJssel, nieuw bestuurslid sociale media 31 januari 2016

Stichting Kinderen In Nood heeft er sinds vorig jaar een nieuw bestuurslid bij! Zij stelt zich hieronder kort voor.

Lees meer
Bedankbrief van Gheorghe Stoica 31 januari 2016

Dankzij Stichting Kinderen in Nood kreeg de heer Stoica een rolstoel en een scootmobiel, waardoor hij weer een sociaal leven kan leiden.

Lees meer
Matrassen voor C.I.A. 31 januari 2016

Wij ontvingen een bedankbrief van de directrice van het Alecu Bagdad centrum (door ons C.I.A. genoemd) na ontvangst van de door ons geleverde 50 anti-decubitusmatrassen.

Lees meer
Ingekomen brief Gusztáv Fodor: 4 wielen voor de mensheid! 21 januari 2016

Onze stichting heeft financieel bijgedragen bij de aanschaf van een minibus. Onlangs ontvingen wij van dominee Gusztáv Fodor zijn blijk van waardering namens alle mensen die hiermee enorm geholpen zijn bij alle soorten van vervoer.

Lees meer
Transport naar Roemenië 10 december 2015

Op donderdag 10 december 2015 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht naar onze vertegenwoordiger Alexandru Vladescu in de Roemeense stad Buzău.

Lees meer
Hulpgoederen voor Tiszaroff 23 november 2015

Op 23 november kwamen mensen van de sociale zorg uit het dorp Tiszaroff om goederen op te halen uit de vracht die wij op 29 oktober naar Hongarije stuurden. Zij kregen speelgoed, fietsen, kleding, bedden en rolstoelen.

Lees meer
Vrachtwagen vol goederen voor Tiszabo 29 oktober 2015

Op donderdag 29 oktober 2015 vertrok er een vrachtwagen naar Hongarije. De goederen uit dit transport zijn bestemd voor Tiszabo, een klein dorp van 2.200 inwoners waarvan de meeste werkloos en bijzonder arm zijn.
De vracht bestond onder andere uit dekbedden, dekens,speelgoed, kleding, jassen en jacks, schoenen, schoolmeubilair, naaimachines en scootmobielen.

Lees meer
Viering 25-jarig bestaan 05 september 2015

Op vrijdag 4 september 2015 vierden de vrijwilligers van Stichting Kinderen in Nood het 25-jarig bestaan van de stichting. Het lokale initiatief van Joop en Anny Heerschop is in die jaren met de hulp van veel vrijwilligers uitgegroeid tot een sterk merk dat tot ver buiten de regio Het Gooi goed bekend staat.

Lees meer
Vrijwilligers gezocht 03 augustus 2015

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het team van Stichting Kinderen In Nood op de donderdagmiddag komen versterken.

Lees meer
Vracht geladen voor Buzău 30 juli 2015

Op donderdag 30 juli 2015 vertrok er een vracht naar de plaats Buzău in Roemenië. De lading bestond onder andere uit 64 dozen ziekenhuiskleding, 48 dekens, 36 eenpersoonsmatrassen, 34 dozen met groot speelgoed, 16 fietsen, 197 dozen met kinderkleding, een koelkast, 17 dozen lakens, kindertafels en -stoeltjes, gordijnen, dekbedden en nog veel meer.

Lees meer
Laatste transport van voorzitter Joop Heerschop 25 juli 2015

25 jaar geleden, op 7 oktober 1990, vertrok een konvooi van drie vrachtwagens met hulpgoederen naar Roemenië. Het was het eerste transport van Stichting Kinderen in Nood en voorzitter Joop Heerschop. Op 30 juli aanstaande vertrekt het laatste transport dat Joop Heerschop als voorzitter verzorgt.

Lees meer
Vracht aangekomen in Hongarije 15 juli 2015

Op 11 juli is er een truck met aan Kinderen In Nood gedoneerde spullen aangekomen in Hongarije. Er zijn genoeg spullen gedoneerd om honderden arme mensen mee te kunnen helpen. De spullen zijn verdeeld onder verschillende tehuizen. Zo zijn onder andere drie verpleegbedden aan het sociaal centrum van Tiszaszentimre geschonken, die vanaf september in een bejaardentehuis zullen worden gebruikt. Ook heeft het sociaal centrum verschillende dozen met kinderkleding en speelgoed gekregen, die zullen worden verdeeld onder arme kinderen en families. Verder heeft een tehuis voor daklozen in het aangrenzende dorp Tiszaszőlős onder andere meubels, kleding, bedden, fietsen en speelgoed gekregen.

Lees meer
Vrachtwagen op weg naar Hongarije 09 juli 2015

Op donderdag 9 juli 2015 hebben onze vrijwilligers een vracht geladen voor onze contactpersoon Gusztáv Fodor in de Hongaarse plaats Tiszaderzs.

De lading bestond onder andere uit 16 dozen dekbedden, 20 dozen dekens, 15 kussens, 26 eenpersoons bedden met matrassen, 94 dozen kinderkleding, 16 dozen ziekenhuisspullen, 137 dozen ziekenhuiskleding, 48 dozen rubber handschoenen, 2 rollators, 4 rolstoelen, 5 fietsen, 6 kinderwagens, 35 dozen speelgoed, 18 tuinstoelen, 125 schooltafeltjes en stoeltjes, 3 dozen borstprotheses, bruidskleding, kinderbadjes, kinderbedjes en 3 naaimachines.
De ruimte werd opgevuld met 84 zakken kleding.

Lees meer
Volle vrachtwagen naar Roemenië 28 mei 2015

Op donderdag 28 mei 2015 ging er opnieuw een volle vrachtwagen met hulpgoederen op weg naar de plaats Buzău in Roemenië. In de vracht onder andere 30 eenpersoons bedden en 48 matrassen, 25 dozen lakens, 19 dozen kussens, 34 dozen dekbedden, 22 dozen dekens, 67 dozen jassen en jacks, 167 dozen kinderkleding, 147 dozen kleding voor volwassenen, 11 dozen handdoeken, 17 dozen ondergoed, 92 dozen schoenen, 24 schoolstoelen, 18 tafels, 16 fietsen, 3 rollators, 9 rolstoelen, 3 scootmobielen, 5 naaimachines en 298 zakken met kleding.

Lees meer
Transport naar Hongarije 23 april 2015

Op donderdag 23 april 2015 hebben we een vracht geladen voor onze contactpersoon Gusztáv Fodor in de Hongaarse plaats Tiszaderzs.

De lading bestond onder andere uit 30 dozen dekbedden, 23 dozen dekens, 51 kussens, lakens, 21 dozen kinderkleding, 36 dozen schoenen, 56 dozen ziekenhuisspullen, 119 dozen ziekenhuiskleding, 105 dozen rubber handschoenen, 10 rollators, 7 rolstoelen, 8 fietsen, 115 dozen speelgoed, 5 dozen puzzels, 20 tuinstoelen, 4 naaimachines en 9 dozen pruiken en borstprotheses. De ruimte werd opgevuld met 112 zakken kleding.

Lees meer
Transporteur bestaat 25 jaar, gift voor stichting 23 april 2015

Op 23 april 2015 werd Stichting Kinderen in Nood verrast met een cheque van 2.200 euro.
Tijdens het laden van een vracht voor Hongarije overhandigde transporteur Vidotrans HTG de cheque. De transporteur, waar de stichting al jaren mee samenwerkt, bestond afgelopen jaar 25 jaar. Ter gelegenheid daarvan besloot het bedrijf een van de goede doelen organisaties waarvoor ze transporten verzorgt, een geldbedrag te schenken.
Wij bedanken Vidotrans HTG hartelijk voor dit sympathieke gebaar en het geschonken bedrag.

Lees meer
Joop Heerschop uit bestuur van Stichting Kinderen in Nood 21 april 2015

Stichting Kinderen in Nood bestaat in september aanstaande 25 jaar. Tijdens de viering van het 25 jarig bestaan, op 4 september, draagt Joop Heerschop de voorzittershamer over aan zijn opvolger, Jurjen Hagen.
Jurjen zal de bestuurlijke taken voortzetten met oudgedienden Eric de Jong, Johan Klijnman en Johan Spaans.
Joop Heerschop, die in januari volgend jaar 80 wordt, en zijn vrouw Anny hebben aangegeven het iets rustiger aan te willen doen en treden daarom uit het bestuur. Maar zij blijven als vrijwilliger actief binnen Stichting Kinderen in Nood. Ook Henk Schilder zal na ruim 10 jaar in het bestuur meer naar de achtergrond treden.

Lees meer
De vracht is uitgeladen en verdeeld 29 maart 2015

De vrachtwagen arriveerde op dinsdag 24 maart in Buzău in Roemenië. Onze vertegenwoordiger Alexandru Vladescu stuurde een verslag met foto's van het uitladen en het verdelen van de vracht.

Heel hartelijk bedankt voor de vracht die jullie stuurden. Veel mensen zijn jullie dankbaar voor deze hulp en zij respecteren jullie voor de moeite die jullie voor ons doen.
Wij begonnen om 07.00 uur met uitladen met hulp van vrijwilligers. Uit de vracht gingen goederen naar tehuizen voor gehandicapten Centrum Nummer 7 en CITO in Râmnicu Sărat, het ziekenhuis in Ojasca, het Nifon ziekenhuis, naar het tehuis voor meervoudig gehandicapten in Stâlpu, Pogoanele, de burgemeester van Manzalesti, naar het dorp Breaza en het dorp Merei, naar een school in Sageata en naar de Pedagogische academie.

Lees meer
Vrachtwagen met hulpgoederen naar Buzău 21 maart 2015

Op vrijdag 20 maart 2015 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht naar onze vertegenwoordiger Alexandru Vladescu in de Roemeense stad Buzău. In het kader van de vrijwilligersdag NL Doet hielpen ambtenaren uit Bussum, Naarden en Muiden met het laden van de vracht en het sorteren van ingebrachte goederen.

Lees meer
Dringend behoefte aan medische goederen! 25 februari 2015

Gusztáv Fodor stuurde foto's van Hungarian Reformed Church Aid. De afgelopen week waren medewerkers van de hulporganisatie vijf maal met bestelwagens vol hulpgoederen van Stichting Kinderen in Nood en van andere organisaties naar Oekraïne gereden. Het zijn sprekende foto's.

Lees meer
Transport naar Oekraïne 10 februari 2015

Op maandag 9 februari 2015 hebben wij een vracht geladen voor Oekraïne.

Lees meer
Opnieuw een vracht naar Hongarije 15 december 2014

Op 11 december 2014 stuurden we opnieuw een vracht hulpgoederen naar de plaats Tiszaderzs in Hongarije.

Lees meer
Volle vrachtwagen naar Glodeanu Sărat 08 november 2014

Op donderdag 6 november 2014 stuurde de stichting een hele vrachtwagen vol goederen naar de Roemeense plaats Glodeanu Sărat . Dit is een van de armste gemeenten in Roemenië.

Lees meer
Nieuwe kinderkleding voor meisjes 07 november 2014

Dominee Gusztáv Fodor verdeelde de hulpgoederen uit het transport van 25 september 2014 in de regio. Enkele dozen met nieuwe kinderkleding gingen naar een tehuis voor in de steek gelaten meisjes in Oekraïne. De meisjes waren bijzonder blij met de mooie kleren. Wij ontvingen een mooie bedankbrief.

Lees meer
Open Huis goed bezocht 04 oktober 2014

Op vrijdagmiddag 3 oktober 2014 hielden wij Open Huis. Tussen 14.00 en 16.00 uur kon iedereen binnen lopen om te zien welke activiteiten de vrijwilligers hier uitvoeren en horen welke goederen we naar welke landen sturen.

Lees meer
Pannenkoeken voor de vrijwilligers 04 oktober 2014

Op donderdag 25 september 2014 hebben we een vracht geladen voor de Hongaarse plaats Tiszaderzs. Tijdens het laden hebben Pernille en Kelly, namens tennisvereniging L.T.V. De Bijvanck, pannenkoeken gebakken voor de vrijwilligers. Pannenkoeken met spek, kaas, appel en naturel. En een heerlijk toetje.

Lees meer
Hongaarse orde van verdienste 20 augustus 2014

Op dinsdag 19 augustus 2014 ontvingen de bestuursleden van Stichting Kinderen in Nood in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een onderscheiding.
De Hongaarse Minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, de heer Sandor Fazekas, verleende de bestuursleden de onderscheiding als blijk van erkentelijkheid voor de bijzondere prestaties die de stichting de afgelopen jaren in Hongarije heeft geleverd. Dit gebeurde tijdens een ceremonie in het Vajdahunyad kasteel ter gelegenheid van de Hongaarse Nationale feestdag, 20 augustus.

Lees meer
Blind maar gelukkig 06 augustus 2014

In de vracht die op 24 juli 2014 naar Hongarije reed zat een massagetafel. Gusztáv Fodor gaf de massagetafel aan een blinde man in Roemenië.

Lees meer
Transport hulpgoederen naar Hongarije 24 juli 2014

Op donderdag 24 juli 2014 ging er een vracht naar de Hongaarse plaats Tiszaderzs.

Lees meer
Hulp voor Servische slachtoffers van watersnoodramp 03 juli 2014

Stichting Kinderen in Nood organiseerde van 20 tot 28 juni 2014 een inzamelingsactie om de Servische inwoners te helpen, die door de watersnoodramp zijn getroffen. Door de langdurige regenval stonden grote gebieden onder water en raakten mensen letterlijk alles kwijt.

Lees meer
Nieuwe website! 08 mei 2014

Met ingang van 8 mei 2014 beschikt Stichting Kinderen in Nood over een totaal nieuwe website.

Lees meer
Actie voor een elektrische traplift geslaagd! 28 april 2014

Stichting Kinderen in Nood voerde actie voor een elektrische traplift in een kinderziekenhuis in de Roemeense stad Cluj-Napoca.

Deze actie is geslaagd! Op 26 april 2014 is de lift geïnstalleerd en in gebruik genomen.

Lees meer
Wij gaan niet huis-aan-huis om kaarten te verkopen! 28 april 2014

Stichting Kinderen in Nood collecteert niet huis-aan-huis en niet telefonisch.

Lees meer