Afscheid van Alexandru Vladescu, onze vertegenwoordiger in Roemenië

12 maart 2018

Afgelopen jaar merkten wij als stichting Kinderen in Nood, dat onze vertegenwoordiger in Roemenië Alexandru Vladescu begon te kwakkelen met zijn gezondheid. Een zorgelijke situatie, allereerst voor Alexandru, zijn vrouw en zijn zoon zelf, maar ook voor onze stichting. Wij beseften, dat we op zoek moesten naar een (liefst) nèt zo’n goede opvolger voor hem. Vladescu beloofde om ons hierin te ondersteunen en géén afscheid van onze stichting te nemen vóór zijn plaats naar ieders goedkeuring weer ingenomen zou zijn.

Alexandru – in zijn werkzaam leven leraar aan de universiteit – leerden wij ongeveer 25 jaar geleden kennen en sindsdien hebben wij op een zeer goede manier met hem, maar ook met zijn vrouw Laura en hun zoon Alin, kunnen samenwerken. De familie heeft zich al die tijd belangeloos ingezet voor iedereen, die in Roemenië in een noodsituatie verkeerde. Alexandru wist precies waar onze gestuurde goederen het best op zijn plek zouden komen: meer dan 50 weeshuizen, kindertehuizen, scholen en bejaardenhuizen voorzagen zij van spullen uit Nederland. Honderd vrachtwagens van 100 kubieke meter zijn via Vladescu in de provincie Buzău ontvangen en gedistribueerd.

Ook stond de familie ons bij wanneer wij vanuit Nederland grotere projecten wilden ondersteunen. Vladescu overlegde dan met ons, vertegenwoordigde ons, maakte namens ons afspraken met betreffende instanties etc. Na jarenlange samenwerking ontstond er zo een warme band en hadden we alle vertrouwen in elkaar. Op al onze inspectiereizen begeleidde Vladescu ons en zijn zoon Alin was er altijd bij om eventuele taalproblemen op te lossen. Ook herinneren we ons zeker de geweldige gastvrijheid, die we dan mochten ervaren! We werden als vorsten ontvangen; er werd heerlijk voor ons gekookt en de familie stond zelfs hun eigen bed af om het ons zo veel mogelijk naar de zin te maken.

Het is dan ook goed voor te stellen, dat wij met pijn in ons hart afscheid moeten gaan nemen van het gezin Vladescu, maar we weten ook, dat dit moet. We hopen van harte, dat Alexandru – na de operaties die nog moeten volgen -  goed zal herstellen en dat hij dan met Laura naar hun zoon in Cluj kan verhuizen. We gunnen het gezin nog fijne, rustige jaren waarin zij van elkaar kunnen genieten.

Opvolging door Corina Cazacu

In goed overleg met Alexandru Vladescu hebben wij in Mw. Corina Cazacu een nieuwe vertegenwoordiger voor onze stichting in Roemenië gevonden. Wij kennen haar al ruim 10 jaar. Zij is de rechterhand van de burgemeester van Glodeanu Sărat. Zij heeft goede contacten binnen de gemeentes, zowel op bestuurlijk als op politiek niveau. Ook staat zij goed bekend bij de overheden in Boekarest. Corina is een sterke persoonlijkheid. Als mens is zij zeer betrokken bij kinderen, die zich in een noodsituatie bevinden. Wij hebben er alle vertrouwen in, dat zij onze stichting op een goede manier zal vertegenwoordigen en zal zorgdragen dat onze doelstelling verwezenlijkt zal worden. We verwelkomen haar dan ook met open armen en wensen haar heel veel succes.

In april 2018 zal een afvaardiging van ons bestuur naar Roemenië reizen en daar met Corina Cazacu een statuut ondertekenen waarin afspraken ten behoeve van haar rol en verantwoordelijkheden vastgelegd zijn. Tijdens dit bezoek aan Roemenië zullen wij haar voorstellen aan de personen waarmee wij als stichting Kinderen in Nood contact hebben.