Feestje op De Haven: Anita Kok 25 jaar vrijwilliger

24 februari 2018

Februari 2018

Deze week vieren we dat Anita 25 jaar vrijwilliger bij de stichting is. Voorzitter Jurjen Hagen spreekt haar in de vertrouwde omgeving, in het bijzijn van diverse collega-verijwilligers, toe. Er zijn lovende woorden voor haar inzet, haar accuratesse en diverse andere kwaliteiten, die de stichting ten goede komen. Anita ontvangt een cadeautje, bloemen en een oorkonde. De Haven is feestelijk versierd en alle andere vrijwilligers worden getrakteerd op gebak.

Anita kwam in 1993 bij Kinderen in Nood, die in 1990 n.a.v. intrieste televisiebeelden uit Roemeense kinderhuizen, door de Bussumse Joop en Anny Heerschop werd opgericht. In januari jl. was zij 25 jaar aan de stichting verbonden. Op de donder- en vrijdagmiddagen én tijdens het laden van de transporten kan zij op De Haven aan De Peppels niet gemist worden. In de afgelopen 25 jaar heeft ze veel kennis en ervaring opgebouwd en heeft ze tegenwoordig, met nog een aantal vrijwilligers, een belangrijk stuk organisatie en coördinatie in handen.

Het begon in 1993 voor Anita Kok allemaal met het uitzoeken van het 'breiwolhoekje' op het inzamelpunt. Van lieverlee breidden haar werkzaamheden voor de stichting zich uit; van kleding mee helpen uitzoeken en herstellen, werd zij de rechterhand van Anny Heerschop, nam zij de honneurs waar als het echtpaar Heerschop er een keer niet was.

Al enkele jaren geeft zij leiding aan de dames en heren vrijwilligers op de werkvloer in De Haven aan De Peppels in Bussum. Van 'leiding' moet eigenlijk niet gesproken worden. Deze club mensen staat allemaal voor hetzelfde doel: een ander helpen, die zelf de middelen daartoe niet heeft. Met elkaar zorgen ze daar voor.

Ook bij het laden van de transporten is Kok een belangrijke spin in het web. Zij houdt op De Peppels beneden op de werkvloer in de gaten wát, wanneer, hoe en waar de zakken, dozen en kratten, 'het ongeregelde spul' (postoelen, rollators, kinderboxen, bedden etc.) naar boven gaan, zodat de mannen in de trucks deze op een verantwoorde manier tot de rand toe vol kunnen laden. Voor iedereen binnen de stichting is het een kroon op zijn werk als men een truck vanuit Bussum ziet vertrekken.