Hulp voor Servische slachtoffers van watersnoodramp

03 juli 2014

Stichting Kinderen in Nood organiseerde van 20 tot 28 juni 2014 een inzamelingsactie om de Servische inwoners te helpen, die door de watersnoodramp zijn getroffen. Door de langdurige regenval stonden grote gebieden onder water en raakten mensen letterlijk alles kwijt.

De burgemeester van Bussum Henk Heijman, lid van het Comité van Aanbeveling, gaf op vrijdag 20 juni het startsein voor de actie. De Bussumse bevolking leverde massaal allerlei goederen in.

Op donderdag 3 juli 2014 gingen de verzamelde hulpgoederen in een vrachtwagen op weg naar de kerkelijke hulporganisatie van dominee Gusztáv Fodor in de Hongaarse hoofdstad Budapest. Deze organisatie verdeelt de goederen vervolgens met kleinere voertuigen onder de Servische bevolking.
De lading bestond onder andere uit bedden, matrassen, dekbedden, dekens, lakens, kussens, babyspullen, handdoeken, rolstoelen, kleding, ondergoed, jassen en jacks, schoenen, ziekenhuismateriaal, kinderbedden, speelgoed, kinderstoelen, kinderwagens, tafels en stoelen, keukenbenodigdheden, slaapzakken en naaimachines. De ruimte werd opgevuld met 505 zakken kleding.