Bedankbrief Burgemeester Glodeanu Sarat

26 februari 2017

Onlangs ontvingen wij onderstaande ontroerende brief (vertaald uit het Engels):
"Lieve vrienden,
Wij kunnen jullie niet genoeg bedanken voor al jullie inzet, vriendelijkheid, waardigheid en grenzeloze liefdadigheid. Mede dankzij de familie Vladescu, jullie contactpersonen, lijkt het alsof jullie allen hier bij ons zijn, met ons meeleven. Jullie zitten in onze harten, brengen vreugde in onze zielen, een glimlach op ons gezicht. Zowel bij de kinderen als ook bij de hard werkende volwassen en ook ouderen. Hoewel wij duizenden kilometers verwijderd zijn, voelt het alsof jullie heel dichtbij zijn, alsof we één familie vormen.

Eerder deze maand (februari 2017), hebben jullie ons verblijd met een zeer uitgebreid transport. Er zijn hier zoveel mensen die zelf niet kunnen aanschaffen wat jullie zomaar aan ons cadeau doen: kleding, schoenen, fietsen, rolstoelen voor gehandicapten, bedden, dekens enz. Velen kunnen normaal gesproken zelf het huis niet meer uit, of komen zelfs niet meer uit bed. Zij zijn zelf niet in staat een rolstoel te kopen, zelfs geen nieuwe deken of beter matras. Met dit transport zijn zij in één keer 'rijk', gaat de zon weer voor hen schijnen en zij lieten dan ook hun tranen de vrije loop... Deze tranen deden mij zó goed. 

Kinderen wiens ouders hard werken maar desondanks arm zijn, zij kregen zomaar kleding, schoenen, speelgoed, fietsen. En dat alles dankzij de enorme vrijgevigheid van al jullie vrijwilligers, al die mensen die belangeloos deze spullen afstaan, en de financiële donaties die de transporten mogelijk maken.
Jullie zijn een deel van ons, jullie brachten ons spullen voor kleuter-, basis en middelbaar onderwijs. Ook kregen wij medische goederen waar hier een gemis aan is, en alles zorgt voor lachende kinderen en zonneschijn voor de zieken. Wij zijn zeer onder de indruk dat jullie dit met zijn allen geheel belangeloos doen om anderen een beter leven te geven.

Jullie zijn een voorbeeld voor anderen, en wij wensen jullie heel veel succes zodat jullie dit nog heel lang kunnen blijven doen. Namens de hele gemeenschap van Glodeanu Sărat wil ik jullie heel hartelijk bedanken, jullie alle goeds toewensen in vriendschap en respect!

Hartelijke groet,
Stoica Neculai, Burgemeester Glodeanu Sărat
P.S.: Foto's van de kinderen en mensen die blij zijn met de door hen ontvangen spullen volgen later."