Het Hongaarse leven van een Nederlandse Singer naaimachine

08 november 2016

“Beste vrienden!

Een half jaar geleden ontvingen wij in een transport van Stichting Kinderen in Nood een zeer goede Singer naaimachine. Wij konden zien dat de vorige, Nederlandse, eigenaar de naaimachine zeer goed had onderhouden. Daarom was het voor mij bijzonder belangrijk om voor de machine een goede Hongaarse eigenaar te vinden.

Het Sociaal Werk Centrum in Tiszaderzs vroeg mij om een machine voor hun naaiwerk. Dit programma biedt de mogelijkheid op werk aan mensen die zonder werk zijn. Tijdens het programma proberen zij waardevol handwerk te produceren, om het leven van veel mensen te verbeteren. Ik heb de naaimachine aan het Sociaal Werk Centrum in Tiszaderzs gegeven.

Afgelopen maandag tijdens het overladen van de matrassen en fietsen uit het laatste transport in de bestelbusjes, vroeg de handwerk begeleidster mij om te komen bekijken wat de mensen hadden gemaakt. Na het verdelen van de goederen ben ik naar hun werkplaats gegaan en zag alle prachtige spullen die de mensen hebben gemaakt. Zij waren zo trots op de resultaten van hun werk (zie de foto’s), dat dit gevoel mij in mijn hart raakte.

Slechts één hulpgoed, een naaimachine biedt zo’n kans in iemands leven. Met slechts één naaimachine kunnen zij honderden prachtige cadeaus produceren, die voor werkelijke verandering zorgen!

Het verhaal over liefde gaat verder. Dit is slechts een van de duizenden verhalen. Alle goederen die bij Stichting Kinderen in Nood worden verzameld zorgen voor kansen en verandering in de levens van mensen. Het is onmogelijk om alle verhalen en alle kansen te verzamelen, die jullie stichting mogelijk maakt. Maar ik was blij om deze ene te zien.

Bedankt Stichting Kinderen in Nood! Bedankt alle vrijwilligers van de stichting!
God bless You!” 

Gusztáv