Bedankbrief Gusztáv Fodor, 22 oktober

28 oktober 2016

Beste Vrienden,
Even een berichtje over het transport van vandaag.
Optimus, het transportbedrijf, beloofde om om 8.00 uur in Tiszarderzs te zijn en ze waren er om 8 uur. Ik hoop, dat jullie ook tevreden zijn over het bedrijf.
Om 8 uur begonnen we met uitladen, Gisteren regende het, dus we waren een beetje bang, dat dat vandaag ook zou gebeuren. Maar gelukkig hadden we mooi weer tijdens het uitladen.

De oplegger was helemaal vol, zonder lege ruimtes. Mijn dank aan de vrijwilligers in Holland, het laden was helemaal perfect. Niets gebroken of kapot en alles in goede staat.

Zoals altijd hadden we organisaties uitgenodigd om direct spullen vanuit de vrachtwagen op te halen.. Het maakt het uitladen effectiever en het gaat sneller.

De Istvan Horvat Charity Foundation uit Tiszafüred nam o.a. matrassen, kleding, stoelen en speelgoed mee.

De Foster Children Organisation uit Debrecen nam veel speelgoed, kinderbedden, kleding, tafels en stoelen mee. Zij helpen 1200 Foster kinderen.

Het bejaardenhuis uit Tiszaszentimre kreeg een wasmachine, matrassen, incontinentiemateriaal, alle kerstdozen, bedlinnen. En niet te vergeten het Hollandse spel met de houten schijven, waarvan Eric de dames in Tiszaszentimre leerde hoe het gespeeld moest worden. Ik ben ervan overtuigd, dat over 100 jaar iedereen denkt, dat het een Hongaarse nationaal spel is, en niet een Nederlands.

Het zondagschoolcentrum voor kinderen kreeg o.a. een fiets, kleding, wat huishoudelijk spul, gereedschapsdoos, kinderschoenen.

Maandagmiddag kreeg Sociaal Centrum uit Lévèrtes (bejaardencentrum, gaarkeuken voor daklozen) 2 ziekenhuisbedden, 10 matrassen en een tillift. Ze hebben ook een afdeling voor arme kinderen, die kreeg 5 driewielers/tandems en 5 fietsen. De bussen waren vol, ze wilden ook nog wat rolstoelen, rollators en ziekenhuiskleding meenemen. Dat komen ze donderdag ophalen.

Jullie hebben vandaag honderden kinderen gelukkig gemaakt. En we hebben nog veel spullen in de opslag staan. 

Stichting Kinderen in Nood dank jullie wel. Jullie zorgen voor bijzondere momenten.

God bless you, Gusztáv