Actie voor een elektrische traplift geslaagd!

28 april 2014

Stichting Kinderen in Nood voerde actie voor een elektrische traplift in een kinderziekenhuis in de Roemeense stad Cluj-Napoca.

Deze actie is geslaagd! Op 26 april 2014 is de lift geïnstalleerd en in gebruik genomen.

traplift in Cluj geinstalleerd

Het ziekenhuis behandelt 70 gehandicapte kinderen met neurologische en fysieke beperkingen. Het doel is om de kinderen te laten integreren in de maatschappij, ze te laten revalideren en te voorkomen dat ze in een sociaal isolement terechtkomen. De kinderen krijgen verschillende therapieën: fysiotherapie, logopedie, massage, medische hulp, sociale en psychische hulp. De helft van de therapieën is op de begane grond, de rest op de eerste verdieping. De gehandicapten moesten voor therapie van de begane grond naar de tweede etage. De kinderen strompelden over de stenen trap naar boven, een situatie die vanwege een Europese richtlijn niet langer is toegestaan.

Er was dringend behoefte aan een elektrische traplift. Anders konden kinderen die niet kunnen lopen geen therapie meer krijgen vanwege een veel geld kostende Europese richtlijn. Deze investering was hard nodig en voor hen niet op te brengen. Therapie is van vitaal belang voor deze kinderen. De meeste kinderen kunnen niet bij een ander ziekenhuis terecht.

Deze actie is geslaagd! Op 26 april 2014 is de lift geïnstalleerd en in gebruik genomen.