Ziekenhuisbed, schoolmeubelen en pannenkoeken!

18 augustus 2016

Op 12 augustus 2016 schreef Gusztáv Fodor:
“Beste mensen van Stichting Kinderen in Nood,

Dit is een aardig berichtje van vandaag.
De pastor van de Martfü congregatie vroeg mij om een ziekenhuisbed voor een van zijn gemeenteleden, een man van 81 jaar oud die woont met zijn zieke, 78 jaar oude vrouw. Zij hebben samen meer dan tien verschillende ziekten. De vrouw heeft een speciale ziekte, waarvoor zij een ziekenhuisbed nodig heeft. Zij hebben geen kinderen en wonen alleen. Zij hebben hun hele leven gewerkt en leven van een klein pensioen, dat amper genoeg is voor drie maaltijden per dag, het betalen van de elektriciteit en de dagelijkse medicijnen.

Vandaag kwam de pastor met een auto en een kleine aanhangwagen. Hij haalde het bed en de geplastificeerde matras op en bracht dat naar de vrouw. Zonder Stichting Kinderen in Nood hadden zij nooit aan een ziekenhuisbed kunnen komen dat ze nodig hebben. Toen de vrouw het ziekenhuisbed ontving, begon ze tranen van geluk te huilen. Kijk in haar ogen en jullie zullen begrijpen waarom het een super gevoel is om met jullie samen te werken!

Schoolmeubelen voor een Roma schooltje in Hajdúhadház

Enkele dagen geleden kreeg ik een telefoontje van een oude Roma vriend die in Hajdúhadház woont. Het dorp Hajdúhadház is hier beroemd omdat de bevolking voor meer dan 60% uit Roma bestaat. Hij vroeg me om meubilair voor het opzetten van een lagere school voor Roma kinderen. Ik vroeg ze om naar Tiszaderzs te komen. Ze huurden een bestelwagen en haalden alle super tafeltjes en stoeltjes op uit het recente transport van Stichting Kinderen in Nood. Deze schoolmeubeltjes geven de vele Roma kinderen een grotere kans op een normaal en beter leven. Dank jullie wel!

Pannenkoekjes en blijdschap in Tiszaszentimre

Vandaag is een rijke dag met veel liefde, blijdschap en liefdadigheid met één gemeenschappelijk punt: Stichting Kinderen in Nood!

Vandaag organiseerden we in het gezins- en kinderopvang centrum in Tiszaszentimre een Speciale Dag voor risico kinderen. Ongeveer 25 kinderen uit het dorp waren aanwezig. Ze konden meedoen aan spelletjes, handvaardigheid, sieraden maken, balspelen et cetera. Aan het einde kregen zij speciale Hongaarse pannenkoekjes, die onze vrijwilligsters hadden gebakken.

Ik ben zelf op dieet, maar ik onderbrak dat even om een stukje pannenkoek te eten.

Wij zijn Stichting Kinderen in Nood bijzonder dankbaar omdat we met de financiële steun van de stichting het gebouw konden renoveren en we blijde momenten en echte hulp kunnen bieden aan zo’n honderd arme kinderen die risico lopen.

Hartelijk bedankt!”

Gusztáv