Blije gezichtjes in Oekraïne

08 maart 2016

Wederom een mooi ontroerend verhaal dat wij van Gusztáv Fodor ontvingen.

"Als een klein meisje de kleding van TOM-DU aanraakt, gebeurt er iets magisch... Zij wordt blij, ze begint te stralen als een echte prinses! Dit is volkomen normaal, want kleine meisjes willen niets liever dan mooi zijn, als een prinses.

Voor deze meisjes in de Oekraïne was het leven niet kindvriendelijk, voordat zij verhuisden naar een bejaardenhuis in Nagydobrony. Vaak waren zij slachtoffer van huiselijk geweld door hun dronken vader en/of moeder. Eén meisje werd zelfs in een hondenhok gevonden door de maatschappelijk medewerker.

Daarom hebben we een speciaal TOM-DU kledingtransport voor deze meisjes georganiseerd. Zij wonen met 70 meisjes in een weeshuis, waar zij een tweede kans in het leven krijgen. Dit tehuis betekent voor hen een echte familie, zonder geweld maar juist met heel veel liefde.

Stichting Kinderen in Nood bracht hen nog meer blijdschap met de TOM-DU kleding. De directeur vertelde dat wij de enige zijn die hen gloednieuwe kleding bracht. De meisjes gingen maar wat graag op de foto met hun nieuwe look. Kijk eens goed in hun ogen, zie hun blijdschap en word daar zelf vrolijk van.

Maar... blijf alsjeblieft ook andere kleding sturen, want ze groeien snel!"