Bedankbrief van Gheorghe Stoica

31 januari 2016

Dankzij Stichting Kinderen in Nood kreeg de heer Stoica een rolstoel en een scootmobiel, waardoor hij weer een sociaal leven kan leiden.

Beste stichting,

Ik ben Gheorghe Stoica en ben lichamelijk gehandicapt, mijn beide benen zijn geamputeerd. Ik kwam onder jullie aandacht dankzij het geweldige werk van de heer en mevrouw Vladescu.

Dankzij Stichting Kinderen in Nood kreeg ik een rolstoel en een scootmobiel. Ik wil iedereen bedanken, die er aan denkt om mensen in nood te helpen.

Op zekere dag stopte er een auto voor mijn huis. Iemand laadde een rolstoel uit. Ik kwam er achter, dat het een priester was uit Buzău en dat hij vergezeld werd door mevrouw Vladescu. Ik kon mijn oren niet geloven toen ik hoorde, dat die rolstoel voor mij was.

De kwaliteit van mijn leven is, dankzij jullie, enorm verbeterd. Drie jaar lang ben ik niet buiten geweest. Ik zat de hele dag tv te kijken. Mijn familie moest me optillen als ik in de tuin wilde gaan zitten. Ik moest een rolstoel lenen als ik naar de dokter wilde. Nu kan ik meer van het leven genieten en heb meer vrijheid.

Ik was jaren boos en gefrustreerd op de overheid, omdat ze weigerden mij een rolstoel te geven. Ik heb mijn hele leven gewerkt en mijn belasting betaald, maar ze wilden me niet helpen. Mijn gezin leed onder de frustratie. Ondanks dat zorgden ze voor me, zo goed ze konden. Maar nu heb ik enige vrijheid.

Ik heb mijn zuster opgezocht, die aan de andere kant van de stad woont. Ze was verrast en blij me te zien. We hebben elkaar omhelsd en gehuild. Nu ga ik ook naar de markt, ik ontmoet vrienden, ik praat met mensen, heb een sociaal leven. Ik ben lang chauffeur geweest en nu kan ik weer rijden. Ik ga ook weer naar de kerk en brand kaarsjes en denk aan al die geweldige mensen, die me geholpen hebben. Als ik ’s avonds naar bed ga, ben ik tevreden.

Moge God jullie beschermen.                                        

Gheorghe Stoica
Râmnicu Sărat