Transport naar Roemenië

10 december 2015

Op donderdag 10 december 2015 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht naar onze vertegenwoordiger Alexandru Vladescu in de Roemeense stad Buzău.

De vracht bestond onder andere uit 9 eenpersoons bedden met matrassen, 10 kinderbedjes, 15 dozen met handdoeken, 28 dozen dekens, 24 dozen met kussens, 25 dozen met schoenen, 103 dozen met kinderkleding, 22 dozen ondergoed, 47 dozen jassen en jacks, 138 schooltafels met stoelen, 10 rolstoelen, 10 fietsen, werkkleding, lakens, speelgoed, slaapzakken en ziekenhuiskleding. De ruimte tussen de dozen en de bovenkant van de laadruimte is opgevuld met 525 zakken kleding.
In de vrachtwagen zaten ook enkele dozen voor de P.A.V.E.L. organisatie in Boekarest. P.A.V.E.L. is een organisatie voor ouders van kinderen met kanker. De goederen zijn voor de kinderen die voor behandeling in het ziekenhuis verblijven.

Op maandag 14 december is de vrachtwagen 's ochtends vroeg aangekomen. Vladescu stuurde ons bericht:
"We moesten de hele vracht in een dag verdelen, want de goederen konden niet langer in de gymzaal worden opgeslagen omdat leerlingen van de school de volgende dag in de gymzaal examens hadden. Het was een hectische klus, maar het is allemaal gelukt. We konden niet veel foto’s nemen, want het is moeilijk om het uitladen te coordineren, leiding te geven aan de mensen om de goederen op soort neer te zetten en ook de vloer van de gymzaal te beschermen. Hartelijk bedankt voor de afdekzeilen om de nieuwe vloer van de gymzaal te bedekken. De grote spullen hebben we buiten neergezet en alleen de dozen hebben we in de gymzaal geplaatst. De directeuren van de scholen en de burgemeesters arriveerden snel en op het juiste moment om de goederen op te halen. Alles ging snel en efficient.

De P.A.V.E.L. organisatie haalde de driewieler fiets op, een scootmobiel en 59 dozen goederen.
Tehuis voor ouderen C.I.A. in Ramnicu Sarat kreeg uit de vracht een bad, po-stoel, douchestoel, rolstoelen, tuinstoelen, nachtkleding en ondergoed en incontinentie materiaal.
Model project CITO, een tehuis in Ramnicu Sarat dat huisvesting en scholing biedt aan gehandicapte jongeren, ontving 2 naaimachines, kleding, ondergoed en schoenen. Een middelbare school kreeg schoolmeubelen.
Een grote school in Pogoanele ontving voor de kleuters ook schoolmeubilair.
Een groep van acht scholen in Merei kreeg ook tafels en stoelen.
Verder gingen goederen naar de school in Chiojdu (computers en kleding), Glodeanu Sarat, School Nummer 15 (kleding en speelgoed).
De burgemeester van Manzalesti haalde een rolstoel op voor een gehandicapte persoon in zijn dorp.
De Sfantu Minea kerk kreeg stoelen voor de ouderen.
De burgemeester van Costesti haalde kleding op.
Iedereen bedankt jullie hartelijk voor de goederen die zij van jullie ontvingen."