Laatste transport van voorzitter Joop Heerschop

25 juli 2015

25 jaar geleden, op 7 oktober 1990, vertrok een konvooi van drie vrachtwagens met hulpgoederen naar Roemenië. Het was het eerste transport van Stichting Kinderen in Nood en voorzitter Joop Heerschop. Op 30 juli aanstaande vertrekt het laatste transport dat Joop Heerschop als voorzitter verzorgt.

Op donderdag 30 juli 2015 laden de vrijwilligers van de Bussumse Stichting Kinderen in Nood een vrachtwagen met goederen bestemd voor Roemenië.
De volle vrachtwagen zal omstreeks 12 uur wegrijden bij de opslag aan De Peppels 47 in Bussum en wordt uitgezwaaid door de vrijwilligers onder aanvoering van Joop Heerschop. Dit is het laatste transport dat Joop als voorzitter van de stichting ziet vertrekken. Stichting Kinderen in Nood bestaat in september aanstaande 25 jaar. Tijdens de viering van het 25 jarig bestaan draagt Joop Heerschop de voorzittershamer over aan zijn opvolger, Jurjen Hagen.
Joop en Anny Heerschop zijn de initiatiefnemers en hebben met enkele anderen de stichting in september 1990 opgericht. In de 25 jaar dat de stichting bestaat en waarin Joop Heerschop de voorzitter was, heeft de stichting meer dan 150 vrachten goederen van 100 kubieke meter verstuurd.

Op zondagmorgen 7 oktober 1990 vertrok het eerste konvooi van drie vrachtwagens even na zes uur vanaf 't Spant naar het verre Buzău in Roemenië. De thuisblijvers bleven op de hoogte van de reis door telefonisch contact via de politie in Bussum. Woensdagmorgen 10 oktober kwam het transport eindelijk aan bij het kindertehuis, waar de Nederlanders met tranen in de ogen de blijdschap zagen bij de kinderen en hun verzorgers bij zoveel weelde.
Net als het eerste transport heeft het transport van 30 juli 2015 als bestemming Buzău.

Joop Heerschop, die in januari volgend jaar 80 wordt, en zijn vrouw Anny hebben aangegeven het iets rustiger aan te willen doen en treden daarom uit het bestuur. Maar zij blijven als vrijwilliger actief binnen Stichting Kinderen in Nood.