Transport naar Oekraïne

10 februari 2015

Op maandag 9 februari 2015 hebben wij een vracht geladen voor Oekraïne.

De meeste goederen waren bestemd voor Oekraïne, een klein deel ging naar het sociaal centrum van Gusztáv Fodor in de Hongaarse plaats Tiszaszentimre.
Naar Oekraïne gingen onder andere: ziekenhuiskleding, ziekenhuisspullen, medische handschoenen, incontinentiemateriaal, rollators en rolstoelen. Naar Hongarije gingen onder andere 36 fietsen, 56 dozen kinderkleding, 23 eenpersoons bedden, dekens, dekbedden, 5 dozen met pakketten groentezaden, 131 schooltafeltjes en 126 schoolstoeltjes.

Op woensdag 11 februari begonnen de medewerkers van de hulporganisatie Hungarian Reformed Church Aid om 08.00 uur met het uitladen van de vracht bij de opslagruimte in Boedapest. Gusztáv  Fodor was er bij. Hij merkte dat de vracht van goede kwaliteit is: de kleding, de fietsen, de schoolmeubels. Later sprak hij enkele medewerkers van de hulporganisatie en zij zeiden ook dat de ziekenhuisgoederen zeer goed waren. De leiding zei, dat als Stichting Kinderen in Nood meer medische goederen krijgt, zij het met plezier naar het oorlogsgebied in Oekraïne willen brengen. De hulporganisatie zal de medische goederen uitsorteren en tellen en zij maakt een lijst voor aan de grens met Oekraïne.
Gusztáv Fodor bedankte hartelijk voor de vijf dozen met in totaal 500 pakketten groentezaden. Hij was blij met deze vracht, want ze kunnen de kleding en de fietsen goed gebruiken in het sociaal centrum van Tiszaszentimre, Tiszaderzs and Tiszaszőlős.