Hongaarse orde van verdienste

20 augustus 2014

Op dinsdag 19 augustus 2014 ontvingen de bestuursleden van Stichting Kinderen in Nood in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een onderscheiding.
De Hongaarse Minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, de heer Sandor Fazekas, verleende de bestuursleden de onderscheiding als blijk van erkentelijkheid voor de bijzondere prestaties die de stichting de afgelopen jaren in Hongarije heeft geleverd. Dit gebeurde tijdens een ceremonie in het Vajdahunyad kasteel ter gelegenheid van de Hongaarse Nationale feestdag, 20 augustus.

Het gaat om de Orde van verdienste, die kan worden verleend als uitzonderlijk hoge waardering aan Hongaren die zich jarenlang actief hebben ingezet voor hun land. Tot nu toe heeft slechts een klein aantal personen deze orde ontvangen.
De bestuursleden van de stichting ontvingen de onderscheiding - een mooie oorkonde in een kunstlederen omslag - omdat alleen natuurlijke personen hiervoor in aanmerking komen, geen organisaties. Het bestuur van Stichting Kinderen in Nood benadrukt dat het werk niet mogelijk was geweest zonder de steun en hulp van zo’n 75 vrijwilligers en diverse sponsors.