Blind maar gelukkig

06 augustus 2014

In de vracht die op 24 juli 2014 naar Hongarije reed zat een massagetafel. Gusztáv Fodor gaf de massagetafel aan een blinde man in Roemenië.

Op 5 augustus berichtte Gusztáv Fodor ons:
“Vorige week reisde ik naar Roemenië. Ik bezocht daar in het dorp Varsolc een blinde man. Hij kreeg van mij de massagetafel die bij het laatste transport zat, omdat hij wat geld verdient met een massagepraktijk.
De man is geboren met goede ogen, maar hij werkte vroeger in een metaalfabriek en door dit werk zijn beide ogen aangetast. Zes jaar geleden is hij blind geworden waardoor zijn hele leven veranderde. Hij had geen doel meer in het leven, hij was ongelukkig dat hij zijn baan kwijt was en hij wist niet hoe hij de kost moest verdienen voor zijn gezin. Maar hij begon een opleiding voor masseur. Nu gaat het heel goed met hem. De mensen komen naar hem omdat hij een goede specialist is geworden.
De man ontving de massagetafel die in het transport zat, omdat hij met de tafel veel beter zijn werk kan doen. Hij voelt zich weer een mens met werk en dat geeft hem meer waardigheid. En hij kan zijn dochter en zijn twee mooie kleinkinderen onderhouden.
Het was mooi om zijn blijdschap te zien. Hij zei, dat hij Stichting Kinderen in Nood dankbaar is. Door de stichting is hij blij en zijn patiënten worden er ook blij van.
Hartelijk dank Stichting Kinderen in Nood!
Gusztáv Fodor"