Accu's voor scootmobiels

31 maart 2019

Tijdens ons laatste bezoek aan Hongarije in november 2018 kwamen we o.a. in tehuizen, die regelmatig goederen via onze stichting ontvangen.

Geen beschrijving

Het doet ons dan goed om mensen te zien in rolstoelen, op fietsen en achter rollators e.d., waarop een stickertje geplakt is waaraan wij ‘onze’ spullen herkennen.

Minder mooi was het om te ‘ontdekken’ dat er scootmobiels stil in een hoekje stonden. Bij navraag bleek dat deze onbruikbaar waren, omdat de accu’s niet meer opgeladen konden worden.
Bij een belrondje naar Roemenië, moest men ook dáár toegeven met hetzelfde probleem te kampen. In totaal was er behoefte aan 30 accu’s voor 15 scootmobiels.
Weer thuis besloten we om te onderzoeken of we hier iets aan konden doen.

Dat betekende in dit geval: precieze navraag doen naar type scootmobiels, soorten accu’s etc. en dan uren op internet ‘struinen’. Als je dan de juiste accu gevonden hebt, is het een sport om te kijken of je met de leverancier een goede prijs voor de levering van 30 stuks kunt maken.

Maar… het is wéér gelukt: op 20 maart jl. werden de accu’s op De Haven bezorgd en een week later gingen er 20 mee op transport naar Roemenië.