Een kijkje in het verleden, projecten en transporten

Doe mee met de Goedzak®-actie van Albert Heijn en maak een ander kind blij met jouw speelgoed!

De AH aan de Laarderweg in Bussum voert dit jaar opnieuw deze actie voor de Stichting Kinderen in Nood. Wil je meedoen? Haal vanaf maandag 14 november een Goedzak® op bij de Albert Heijnwinkel. Kies een stuk speelgoed uit dat je graag aan een ander cadeau wilt geven en doe dit in de zak (liever geen speelgoed met batterijen en geen Nederlandse voorleesboeken). Lever de zak uiterlijk zondag 27 november in bij de Albert Heijnwinkel op de Laarderweg. Albert Heijn zorgt met ons, dat het speelgoed op de juiste plekken terechtkomt.

Vorig jaar leverde deze actie drie rolcontainers zeer bruikbaar speelgoed op.

 Sinterklaasactie AH    Sinterklaasactie 2 AH


Op zaterdag 16 september 2017 staan we met een boekenkraam op Bussum Cultureel. We hebben weer veel mooie en goede boeken voor kinderen en volwassenen weten te verzamelen.

U kunt ons vinden op de Nieuwe Brink.


Op zaterdag 16 september 2017 staan wij weer met een boekenkraam op Bussum Cultureel. Voor de verkoop zijn we op zoek naar goed verkoopbare kinder- en volwassenenboeken, modern en in goede staat. Geen afgeschreven bibliotheekboeken, want die worden niet verkocht.

Bsm_Cult._2016.jpg

Inleveren kan tijdens de openingstijden aan de Peppels 47 in Bussum, op donderdag- en vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur. Op andere momenten kunt u ze in de buitenstaande container deponeren. Deze container wordt dagelijks geleegd.

Bij voorbaat hartelijk dank!


Deze gehandicapte kinderen uit de Ukraine willen graag op schoolkamp. Wij willen hun financieel helpen. U ook?

Mei is de maand van het vakantiegeld, is het mogelijk om een paar Euro te doneren op NL49RABO0383774241.

Helpt u mee aan ons schoolkamp?

Zie ook ons Nieuwsbericht van 21 mei jl.


2017

Een priester in Merei (Roemenië) heeft een sociaal centrum opgezet, daarin komen een gaarkeuken, een plaats waar daklozen kunnen verblijven en een plek om begeleid huiswerk te maken. De stichting heeft hem financieel ondersteund om materiaal te kopen om het gebouw klaar te krijgen.


2016

Na een enorme hagelstorm in Oekraïne met heel veel schade aan woningen, hebben we het mogelijk gemaakt om een kamp te organiseren voor kinderen uit de ergst getroffen gezinnen. Voor meer informatie zie "Recent gerealiseerde projecten".


Verkooptentoonstelling

St. Kinderen in Nood kreeg in 2014 een legaat. De opdracht daarbij was, om in Hongarije of Roemenië mensen enthousiast te maken voor schilderen. Een opdracht waarin we meer dan geslaagd zijn. Zo zeer, dat we een verkooptentoonstelling van 25 werken uit Roemenië organiseren in de bibliotheek in Bussum. De schilderijen zijn gemaakt door leerlingen van de Pedagogische Academie in Buzău.
De werken kosten € 30, hiervan gaat € 25 terug naar Roemenië om het opgezette project daar voort te zetten. De rest is ter dekking van gemaakte kosten.
De tentoonstelling wordt gehouden van donderdag 30 maart t/m zondag 2 april en van donderdag 6 april t/m zaterdag 8 april tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

IMG_3784     IMG_3780.jpg          IMG_3788


Kinderen en schoolbestuur blij met computers

Wij ontvingen onderstaande brief van de directeur van de "Spiru Haret" pedagogische school in Buzău.Geen beschrijving

"Geachte heer,
Ik schrijf u deze brief om u onze dankbaarheid te tonen voor uw gulle gift voor onze school. Voor de studenten van onze school is deze donatie erg belangrijk. Zij ontvingen maar liefst 20 computers en waarderen het enorm dat zij dit keer de gelukkigen zijn die dit gulle gebaar mogen ontvangen.
Had u de blije gezichten maar kunnen zien toen de computers kwamen!
In deze tijden waarin meer mensen zich bezig houden met hun eigen rijkdom en gewin, zijn de studenten en het bestuur van onze school extra dankbaar dat uw stichting zich inzet voor de minder bevoordeelden. Nogmaals onze hartelijke dank!

Hartelijke groet,

Dr. Cristina Iuliana IACOB"

Geen beschrijving  Geen beschrijving  Geen beschrijving      


Sociaal centrum in Merei (Roemenië)

Stichting Kinderen in Nood heeft actie gevoerd voor het sociaal centrum in Merei (Roemenië). Merei is een dorp gelegen ten westen van Buzau. Meer dan 30% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

De initiator van het centrum, de plaatselijke priester, wil hier een gaarkeuken beginnen, een opvangplek voor daklozen en een plek waar leerlingen van de naastgelegen school onder begeleiding van leerkrachten van die school hun huiswerk kunnen maken. Scholing is voor kinderen de manier om uit hun benarde positie te komen.

De actie heeft €10.000 opgebracht. Het eerste deel is overgemaakt naar Roemenië. Hiervan is het gebouw voorzien van thermopane beglazing. Het gebouw is nu “dicht” en er kan nu gewerkt worden om het af te maken.

Wij zijn iedereen dankbaar die ons gesteund hebben om dit mogelijk te maken.

       


Te koop: sloophout kerstbomen

Met accessoires € 5,00, zonder €4,50
Een van de vrijwilligers heeft een aantal sloophout kerstbomen gemaakt en die bieden wij te koop aan voor de stichting op ons onderkomen aan de Peppels. Bestellen kan ook tegen een aanbetaling van € 2,50.

kerstboom


Kerstactie

Op 21 oktober 2016 brachten Jurjen Hagen en Eric de Jong een bezoek aan een klein kleuterschooltje in een van de armste gebieden van Roemenië. Het heet Monteoru en biedt scholing aan 15 kinderen. De centrale verwarming is recentelijk vervangen maar er is nog behoefte aan een aantal radiatoren, het dak lekt en de kozijnen zijn slecht. De locale overheid zal zorgdragen voor de reparatie van de vloeren en de muren. Vanuit onze Stichting zouden wij graag € 9500,- op willen halen om de kinderen met Kerst een warm en veilig verblijf te kunnen bieden. Deze kinderen verdienen onze hulp. Met uw financiële steun bieden wij een toekomst aan deze dreumesen.

         

Update zondag 23 oktober

Beste allen,

We kregen vanuit Roemenië een brief mee van de directeur van de Ṣcoala Gimnazială Merei, een klein dorpje zo’n 15 km vanaf Buzău. Hij is uit het hart gegrepen. Wij hebben hem vertaald en laten hem graag aan jullie lezen:

Aan Stichting Kinderen in Nood

Onderwijs is een van de kostbaarste zaken die men in het leven kan ontvangen. Vrijgevigheid past in hetzelfde rijtje. Het is geweldig, dat er nog steeds mensen zijn, die oog voor kinderen hebben en hen willen helpen hun grote dromen waar te maken en die ze willen steunen op het pad naar succes.

Uw steun resulteerde in geluk, motivatie en prestatie, en last but not least in DANKBAARHEID.

Hoogachtend,
Prof. Maria Anton


Groentenzaden actie februari 2016

E-mail van Gusztáv Fodor, onze vertegenwoordiger in Hongarije, aan Eric de Jong:
“Vandaag heeft de directeur van Landbouw van de Hongaarse Gereformeerde Kerk Aid (Attila Kovács) gebeld of het ook dit jaar weer mogelijk is om begin februari 2016 groentenzaden te krijgen. De Mercy Seeds pakketten met groentenzaden.
Hij zei dat het zadenproject zo succesvol is, dat hij ook dit jaar weer heel graag 500 pakketten zou willen ontvangen”.

Mercy Seeds zijn pakketten met groentenzaden die zelf gezaaid kunnen worden en daarna een gezin een heel jaar kunnen voorzien van groenten.
Elk pakket kost 5 euro en bevat 15 verschillende groentenzaden: augurk, rode biet, bloemkool, rode kool, witte kool, paprika, peterselie, prei, sla, knolselder, tomaat, ui, wortel en courgette.
In ieder pakket zit ook een plantschema en een gebruiksaanwijzing in het Hongaars en Roemeens.

De directeur van Landbouw liet weten dat veel gezinnen met deze zaden in het verleden hun leven gered hebben of dat ze hierdoor een beter en gezonder leven konden leiden.
Gusztáv Fodor zei over de vorige groentenzaden actie: “De pakketten betekenen dat jullie netten gaven in plaats van vissen!”

De smeekbede uit Hongarije was helder: alstublieft help als het mogelijk is!

Natuurlijk geven we graag gehoor aan deze vraag en ook aan de vraag die we kregen uit Glodeanu Sarat, een lintdorp in Roemenië waar 500 gezinnen wonen die sterk onder de armoedegrens leven.
Stichting Kinderen in Nood wil spoedig in totaal 1.000 enveloppen versturen.

Wilt u helpen bij deze actie?
Maak dan een bedrag van 5 euro of een veelvoud van dit bedrag over op bankrekening:
NL49 RABO 0383 7742 41 t.n.v. Stichting Kinderen in Nood Bussum, o.v.v. GROENTENZADEN. 

pakket groentezaden

Traplift voor kinderziekenhuis in Cluj (Roemenië)

Stichting Kinderen in Nood voerde actie voor een elektrische traplift in een kinderziekenhuis in de Roemeense stad Cluj-Napoca. Het ziekenhuis behandelt 70 gehandicapte kinderen met neurologische en fysieke beperkingen. Het doel is om de kinderen te laten integreren in de maatschappij, ze te laten revalideren en te voorkomen dat ze in een sociaal isolement terechtkomen. De kinderen krijgen verschillende therapieën: fysiotherapie, logopedie, massage, medische hulp, sociale en psychische hulp. De helft van de therapieën is op de begane grond, de rest op de eerste verdieping. De gehandicapten moesten voor therapie van de begane grond naar de tweede etage. De kinderen strompelden over de stenen trap naar boven, een situatie die vanwege een Europese richtlijn niet langer is toegestaan. Er was dringend behoefte aan een elektrische traplift. Anders konden kinderen die niet kunnen lopen geen therapie meer krijgen vanwege een veel geld kostende Europese richtlijn. Deze investering was hard nodig en voor hen niet op te brengen. Therapie is van vitaal belang voor deze kinderen. De meeste kinderen kunnen niet bij een ander ziekenhuis terecht.

De kerstactie 2013 leverde het geld op om de traplift aan te schaffen. Op 26 april 2014 is de lift geïnstalleerd en in gebruik genomen.

traplift in Cluj geinstalleerd


Renovatie keuken in Stâlpu
Het project bestond uit de inrichting van een nieuwe keuken voor een bedrag van 6.500 euro bij een tehuis voor zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapte mensen in de Roemeense plaats Stâlpu. Hiervoor kochten wij in 2013 een nieuw horeca fornuis, een grote afzuigkap, verwerkingstafels, een koelkast en een vriezer.
Geen beschrijving    Geen beschrijving

Transport naar Hongarije 
Op 11 december 2014 stuurden we opnieuw een vrachtwagen met goederen naar de Hongaarse plaats Tiszaderzs.


Transport naar Glodeanu Sarat
Op donderdag 6 november 2014 stuurde de stichting een hele vrachtwagen vol goederen naar de Roemeense plaats Glodeanu Sarat. Dit is een van de armste gemeenten in Roemenië. 
De vrachtwagen bevatte onder andere 36 dekbedden, 28 dozen met dekens, 32 dozen lakens, 25 dozen met kussens, 5 bedden, 12 eenpersoons matrassen, 5 stoelen, 45 dozen jassen en jacks, 53 dozen schoenen, 189 dozen kinderkleding, 31 dozen handdoeken, 36 dozen met babyspullen, 3 kinderwagens, 10 rolstoelen, 6 rollators, 44 fietsen, 7 naaimachines, 47 dozen ondergoed, kleding voor ouderen, slaapzakken en speelgoed.


Transport naar Hongarije 
Op 25 september 2014 ging er opnieuw een vrachtwagen met goederen naar de Hongaarse plaats Tiszaderzs.


Transport naar Roemenië
Op donderdag 4 september 2014 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht naar drie verschillende bestemmingen in Roemenië. Er gingen 80 eenpersoons bedden met matrassen, 12 matrashoezen en 8 koelkasten naar Centrum Nummer 11, een tehuis voor gehandicapten in Buzău. Naar onze vertegenwoordiger Alexandru Vladescu in Buzău stuurden we dozen met kleding en schoolspullen. 
De rest van de lading was bestemd voor het tehuis voor gehandicapten Centrum Nummer 7 in de plaats Râmnicu Sărat. Hier gingen kleding, stoelen, lakens, handdoeken, rolstoelen, nachtkleding, jassen en jacks naar toe.


Transport naar Hongarije 
Op 24 juli 2014 ging er een vrachtwagen met goederen naar de Hongaarse plaats Tiszaderzs. 
Op zaterdag 26 juli 2014 tussen 13.00 en 16.30 uur hebben de Hongaarse vrijwilligers de vrachtwagen uitgeladen. Zij waren weer versteld van de hoge kwaliteit van de goederen die wij naar Hongarije stuurden. Er zijn direct al enkele goederen verdeeld. 
Het bejaardenhuis in Tiszaszentimre ontving uit de vracht een bad, alle stoelen, 10 tafels, kleding, 60 matrasbeschermers, witte ziekenhuiskleding, matrassen en bedden. 
De Hongaarse Gereformeerde kerkelijke hulporganisatie kreeg alle speelgoed uit de vrachtwagen, 2 elektrische rolstoelen uit een eerder transport, enkele dozen met elektrische spullen en matrassen. 
Op maandag 28 juli kwam het tehuis voor gehandicapten in Banhalma langs en zij kregen ook een deel van de goederen.


Hulp voor Servische slachtoffers van watersnoodramp
Stichting Kinderen in Nood organiseerde van 20 tot 28 juni 2014 een inzamelingsactie om de Servische inwoners te helpen, die door de watersnoodramp zijn getroffen. Door de langdurige regenval stonden grote gebieden onder water en raakten mensen letterlijk alles kwijt. De burgemeester van Bussum Henk Heijman, lid van het Comite van Aanbeveling, gaf op vrijdag 20 juni het startsein voor de actie. De Bussumse bevolking leverde massaal allerlei goederen in.

Op donderdag 3 juli 2014 gingen de verzamelde hulpgoederen in een vrachtwagen op weg naar de kerkelijke hulporganisatie van dominee Gusztáv Fodor in de Hongaarse hoofdstad Budapest. Deze organisatie verdeelt de goederen vervolgens met kleinere voertuigen onder de Servische bevolking. De lading bestond onder andere uit bedden, matrassen, dekbedden, dekens, lakens, kussens, babyspullen, handdoeken, rolstoelen, kleding, ondergoed, jassen en jacks, schoenen, ziekenhuismateriaal, kinderbedden, speelgoed, kinderstoelen, kinderwagens, tafels en stoelen, keukenbenodigdheden, slaapzakken en naaimachines. De ruimte werd opgevuld met 505 zakken kleding. 
Op zaterdag 12 juli 2014 kregen wij bericht van dominee Fodor dat de vracht was uitgeladen in de Servische plaats Svilajnac.


Transport naar Roemenië
Op 10 april 2014 ging er een vracht naar de de Roemeense stad Buzau.


Vrijwilligers helpen laden voor Roemenië
In het kader van de vrijwilligersdag NL Doet op vrijdag 21 maart 2014 hielpen ambtenaren van de gemeente Bussum met kleding sorteren en met het laden van een vracht voor het ziekenhuis in de Roemeense stad Buzau. In de vrachtwagen gingen onder andere 20 eenpersoons bedden, 26 eenpersoons matrassen, 452 dekbedden, 219 kussens, 753 lakens, 870 hoeslakens, 1.820 slopen, 416 matrashoezen, 484 handdoeken, nachtkastjes, rolstoelen, rollators, zakken ziekenhuiskleding, een tillift, een magnetron, een koelkast en speelgoed.


Nog een transport naar Hongarije
Op donderdag 20 februari 2014 ging er een vracht naar de Hongaarse plaats Tiszaderzs. Na de vracht van 30 januari was dit het tweede transport, dat dit jaar naar deze plaats ging.


Anderhalve meter sneeuw in Roemenië! Vracht naar Hongarije.
Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren, dat een vrachtwagen er niet kon komen omdat het gesneeuwd had. Er lag zo'n anderhalve meter sneeuw! Omdat de opslag vol goederen lag, besloten we om dan een vracht te sturen naar Gusztáv Fodor in Hongarije.
Op donderdag 30 januari 2014 ging er een vracht naar de Hongaarse plaats Tiszaderzs.
De lading bestond onder andere uit dekbedden, dekens, bedden, matrassen, kussens, rolstoelen, kleding, jassen en jacks, schoenen, handdoeken, slopen, 500 pakketten groentenzaden, dozen keukenspullen, speelgoed, tafels en stoelen, kinderwagens, schoolmeubels, fietsen, sportkleding, schoolspullen, naaimachines, een magnetron en slaapzakken. De ruimte werd opgevuld met 180 zakken kleding. Voor meer informatie en foto's: klik hier


Transport naar Cluj-Napoca
Op donderdag 9 januari 2014 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht naar de Roemeense plaats Cluj-Napoca. Voor een verslag met foto's: klik hier.


Transport naar Hongarije
Op donderdag 14 november 2013 ging er een vracht naar de Hongaarse plaats Tiszaderzs.
De lading bestond onder andere uit dekbedden, dekens, eenpersoons bedden, eenpersoons matrassen, kussens, rollators, rolstoelen, kleding, jassen en jacks, schoenen, keukenspullen, rubber handschoenen, speelgoed, tafels en stoelen, kinderwagens, schoolmeubels, schoolspullen, rolgordijnen, naaimachines, koelkasten, ovens, magnetrons en slaapzakken.
Voor een verslag met foto's: klik hier


Transport naar Buzau
Op donderdag 17 oktober 2013 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht goederen naar de Roemeense stad Buzau. De vracht bestond onder andere uit eenpersoons bedden met matrassen, badjassen en kleding voor Centrum Nummer 7 in Râmnicu Sarat . Hier worden personen vanaf 18 jaar opgevangen die een geestelijke beperking hebben en die niet zelfstandig kunnen wonen of geen opvang hebben. Het gebouw is in 2011 door de overheid opgeknapt en onze stichting heeft de inrichting verzorgd. 

CITO, een tehuis in Râmnicu Sarat  dat huisvesting en scholing biedt aan gehandicapte jongeren, krijgt 20 eenpersoons bedden met matrassen.

In de vrachtwagen zaten ook enkele dozen voor de P.A.V.E.L. organisatie in Boekarest: 6 dozen borstprotheses, 4 dozen voor een kindertehuis, 3 dozen speelgoed, 4 dozen schoolartikelen en 9 dozen kleding. P.A.V.E.L. is een organisatie van ouders van kinderen met kanker.

8 Augustus weer naar Hongarije
Op 8 augustus 2013 ging er nog een vracht naar de Hongaarse plaats Tiszaderzs.
De lading bestond onder andere uit 11 dekbedden, 15 dozen dekens, 3 eenpersoons bedden, 2 eenpersoons matrassen, 100 dozen lakens, 93 dozen keukenspullen, 27 rollators, 17 rolstoelen, 3 scootmobielen, 114 dozen kleding, 40 dozen kinderkleding, 48 dozen ondergoed, 80 dozen schoenen, 65 dozen babyspullen, 130 dozen speelgoed, 23 dozen schoolspullen en 465 zakken kleding.
Voor een verslag met foto's: klik hier.


Transport naar Hongarije
Op donderdag 25 juli 2013 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht naar dominee Gusztáv Fodor in de plaats Tiszaderzs in Hongarije.
De lading bestond onder andere uit 20 dekbedden, 23 dekens, 21 eenpersoons bedden, 26 eenpersoons matrassen, 49 hoofdkussens, 10 dozen schoenen, 40 dozen kleding, 62 dozen kinderkleding, 6 dozen spreien, 9 stoelen, 5 kinderstoelen, 106 dozen speelgoed, 5 kinderwagens, 2 naaimachines, 14 fietsen, 81 dozen ziekenhuismateriaal, 35 dozen ziekenhuishandschoenen en 8 koelkasten. De overblijvende ruimte werd opgevuld met 364 zakken kleding.
Voor een verslag met foto's: klik hier.


Transport naar Roemenië
Op donderdag 20 juni 2013 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht goederen naar de Roemeense stad Buzău. De vracht bestond onder andere uit bedden, matrassen, dekens, dekbedden, lakens, kussens, kleding, schoenen, speelgoed gordijnen, handdoeken en beeldschermen.
In de vrachtwagen zaten ook enkele dozen met petten voor de P.A.V.E.L. organisatie in Boekarest om te verdelen onder kankerpatiëntjes in de ziekenhuizen in de hoofdstad.
Voor een verslag met foto's: klik hier

Transport naar Hongarije

Op donderdag 30 mei 2013 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht hulpgoederen naar dominee Gusztáv Fodor in de plaats Tiszaderzs in Hongarije.
Voor een verslag met foto's: klik hier.


Goederen voor Cluj
Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats Cluj-Napoca. En ook voor de revalidatie kliniek in die zelfde plaats waar Alin Vladescu werkt. In deze revalidatie kliniek voor gehandicapte kinderen van 0 tot 26 jaar, verblijven 70 kinderen met verschillende geestelijke of lichamelijke handicaps. Het doel van het centrum is om de kinderen te laten integreren in de maatschappij, ze te laten revalideren en te voorkomen dat ze in een sociaal isolement terechtkomen.
De revalidatie kliniek zou graag de beschikking hebben over een geluidsinstallatie om voor de kinderen die in het centrum verblijven, ter ontspanning een feestje te kunnen geven. Nu moeten zij iedere keer wanneer ze een feestje willen geven iemand met een geluidsinstallatie huren.
Op donderdag 16 mei 2013 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht goederen naar de Roemeense stad Cluj-Napoca. Voor de door de revalidatie kliniek gewenste geluidsinstallatie vonden we een Nederlandse sponsor, zodat de installatie in Roemenië kan worden aangeschaft.
Voor een verslag met foto's: klik hier


Vrijwilligers helpen laden voor Hongarije
In het kader van de vrijwilligersdag NL Doet op vrijdag 15 maart 2013 hielpen ambtenaren van de gemeente Bussum met kleding sorteren en met het laden van een vracht voor dominee Gusztáv Fodor in de plaats Tiszaderzs in Hongarije. 
"Ik weet niet wie in de vrachtwagen de goederen laden. Maar ik weet zeker dat deze personen ervaring hebben met bouwen, want de goederen in de truck zijn geplaatst als een stenen muur. Deze laders houden niet van lucht, want er is geen loze ruimte in de wagen over. Ze hebben gelijk, want lucht vervoeren is kostbaar. Willen jullie alsjeblieft alle vrijwilligers vertellen dat zij goed werk hebben geleverd!" Gusztáv Fodor